måndag 18 juni 2007

På väg hem från WallMart

"Vad häftigt, det ser ju ut precis som i amerikanska filmer", är en kommentar jag hört fler än en gång om bilderna här på min blogg. Här kommer mer av den varan: hus längs vägen hem från WallMart häromdagen. Här finns hus i alla storlekar och i alla skick.

Husen ligger vid infartsleden till Portsmouth, en trefilig, enkelriktad väg som är hårt trafikerad dygnet runt och där alla kör för fort. Hastighetsgränsen är 35 miles/timme (ca 60 km/h). Bakom husen ligger ytterligare en rad hus med uppfarterna ut mot den lika trafikerade utfartsleden. De bor alltså mellan två hårt trafikerade vägar! Kan ni tänka er bullret? Avgaserna? Det tragiska är att det brukar vara fullt med småbarn på gårdarna. Man måste nog vara ganska desperat för att bo här, särskilt med små barn. Husen på bilderna ser väl rätt ok ut. Jag lyckades inte få några bilder på de mindre, rätt skabbiga husen.








Synd att inte hela motorcyklisten kom med på bild. Tänkte att ni skulle få se hur ett "skinnställ" a la USA ser ut. Då pratar vi människohud. De flesta åker i shorts, kortärmat och utan hjälm. Misstänker att tillgången till organ för transplantation är högre här än hemma... Den skulle nog å andra vara lika stor om alla mc-åkare drog på skinnställ och hjälm, för då skulle en rätt hög procent drabbas av värmeslag och köra av vägen.

Inga kommentarer: