söndag 10 juni 2007

Lördagsshopping

Har hört att ni nästan smälter därhemma i Sverige. Samma temperatur som här, drygt 30 grader. Fast det finns en stor skillnad: här har vi luftkonditionering! Så vi har det svalt och skönt inne. Någon som är avundsjuk?

I natt ville jag gå och lägga mig tidigt (dvs vid midnatt) och överlåta nattandet åt Jim, men se det ville inte den lille gå med på. Nej, i natt skulle han äta varje timme. Vid 2 vände sig Jim i sängen och somnade, medan jag fortfarande ammade. Jag vet mycket väl att det inte är hans fel att han inte kan amma och att Daniel ständigt är hungrig, men efter långvarig sömnbrist blir man både elak och dum. Jag blev sur på Jim för att han somnade och kände starkt för att tvinga honom att hålla sig vaken också. Som tur var lyckades jag hindra mig själv.

Vid 3 somnade Daniel, men inte jag. Det tog en timme till för mig, medan jag låg och retade mig på bilarna som körde förbi, någon siren långt borta och en förbannad ambulanshelikopter som kom och åkte igen (har jag sagt att vi bor några kvarter från sjukhuset? Och att ambulanshelikoptrarna verkar flyga skytteltrafik just de nätter man har svårt att somna?). Så jag somnade vid 4. Vid 7 väckte Daniel mig och ville ha mat, och ville sedan sova på min mage, på ett sätt som var väldigt obekvämt för mig. Varje gång jag försökte lägga ner honom så började han gråta högljutt. Så vid 8 väckte jag Jim och sa: TA BARNET OCH LÄMNA RUMMET! Och sedan fick jag sova till 12.

Efter en skön timslång promenad i 35 graders värme (gick som i trans), bestämde jag mig för att åka och handla. Det är alltid bra att handla på lördagar, så att man kan åka tillbaka och rätta till alla fel dagen därpå... Jag åkte till Kmart. Dessvärre följde inte kameran med, men ni kan få se en del av vad jag köpte. Gjorde av med en halv förmögenhet. Tur att dollarn är låg, knappt 7 kr.

Här har vi några av inköpen. Längst bak en amningskudde, 35 dollar,
som Daniel också kan använda som sittstöd. Därefter en skötväska,
19 dollar, risgrötsflingor, 1,60, Två leksaker för 4 dollar styck,
småburkar barnpuré (jag köpte banan, äpple och morot), ett tvåpack
kostar 98 cent. Två par babyshorts på rea för 2,90 dollar styck
och längst fram till vänster en mikrovågssteriliseringsburk med
fyra nappflaskor, 29 dollar.

Närbild på leksakerna. Den till höger har knappar att trycka på,
så hörs det knäppa ljud. En klar favorit direkt när han fick den.

Nu gäller det bara att få resten av familjen att förstå att de inte ska slänga barnpuréburkarna. De är perfekta i storlek för att förvara egenhändigt pressade grönsaker i. Det märkliga är att i denna familj, där de flesta tycks ha svårt att slänga saker, har båda tidigare tömda burkar snabbt förpassats till soporna. Hur kan det bli så?

Jag shoppade fler saker, som ni inte får se. Bl.a. juiceglas (Martha Stuart, 6 st för 7 dollar) och bestick på rea för 18 dollar, 4 av varje av knivar, gafflar, skedar, dessertskedar och salladsgafflar. Det märkliga var att när vi kom hem var kartongen tom, sånär som på en av varje som satt fast för att synas genom kartongens plastframsida. Vi får åka tillbaka i morgon. Undrar om de tror mig när jag säger att jag fick 5 bestick istället för 20?

Anledning nr 2 att åka tillbaka till Kmart: larmskyddet sitter kvar på skötväskan.


Inga kommentarer: