onsdag 4 juli 2007

Svart början på 4th of July (eng)

Vilken natt vi har haft! Vi tittade på film till sent, sen vaknade Daniel och var hungrig och så var vi klarvakna och så tittade vi på mer film... och så slocknade strömmen och kom igång igen. Vid halv tre på natten ungefär. Sedan hörde vi helikoptrar, ambulanshelikoptrar som vanligt. Sedan gick strömmen igen, och kom inte tillbaka... Och vi hörde fler helikoptrar - verkade som skytteltrafik i luften - och onormalt mycket biltrafik utanför på vägen, inklusive tyngre fordon. Vi letade efter ficklampor, ljus och tändstickor, varav samtligt varit synligt överallt i huset de senaste dagarna, men inte nu, när vi letade i skenet från våra mobiltelefoner. Stearinljus hittade vi ganska snabbt, men tändstickor tog längre tid.

Badrumsbelysning i krigszon

"Det är som att befinna sig i en krigszon", sa Jim, när vi stod där i stearinljusets sken och hörde helikoptrarna som flög så lågt att det nästan skallrade i rutorna.

Med tanke på att det är nationaldagen idag och bomberna i London nyligen kan man ju inte låta bli att fundera över om det är terrordåd som ligger bakom. Inte för att jag tror att terroristerna skulle ge sig på en liten småstad som Portsmouth, Ohio - men tänk om hela USA var nedsläckt?

Eftersom vi inte hade el kunde vi inte använda vare sig tv, radio eller internet för att försöka lista ut vad som hänt. Det var inte förrän nu på morgonen, när strömmen kom tillbaka, som vi fick höra vad som hänt. Ska berätta lite senare, men nu måste vi ge oss av till Picknicken och fira Independence day.
Uppdatering: Enligt Jims syster, som hört det på radio, ska strömavbrottet ha berott på en bilolycka bara några kvarter härifrån. En bil körde in i en elstolpe eller transformator. Det var antagligen då elen slocknade första gången. Sedan stängde de troligen av strömmen under räddningsarbetet. De fick skära sönder bilen för att få ut folk, som transporterades med ambulans till sjukhuset. Flera personer fick sedan transporteras vidare till andra sjukhus med ambulanshelikopter. Har dock inte hittat någon info om detta på nätet. Den lokala nyhetsbevakningen är bedrövligt dålig.

We had a black start of 4th of July, when, late at night, the power went out for several hours. We heard an intensified traffic and ambulance helicopters outside for a long time. Of course we wondered what was going on, but had no access to tv, radio or the internet because of the power cut. Where we missing out on the big news of a huge terrorist attach that blackened out large parts of the US. Not very likely, but still... It turned out to be a severe auto accident just blocks from our house. The car must have hit a power pole or something. People had to be cut out of the car and several people where transferred to other hospitals by helicopter.

Inga kommentarer: