torsdag 5 juli 2007

Picknick 4 july (eng)

Picknick. Vi svenskar (åtminstone jag) tänker mat och dryck i picknick-korg och filt i gräset. Här sitter man under tak, på betonggolv, med bord och stolar vid ett litet luftkonditionerat hus med toaletter och andra bekvämligheter. Denna picknick arrangerades av en "Sister City"-organisation och hade gäster från stans systerstad i Mexico.

Det kostade 5 dollar per person, och pengarna gick till ett barnhem i Mexico. Alla skulle ha med sig en maträtt till buffén. Vi tog med kalla, svenska pannkakor med äppelmos och grädde. Jag var lite bekymrad över att jag råkat hälla lite för mycket socker både i pannkakssmeten och grädden, så de var lite väl söta. Men jämfört med allt annat supersött på dessertbordet smakade mina pannkakor inte mycket alls. Så vi fick med massor hem igen. Bra, för vi gillar dem.


Picknick a la USA, med bord och stolar och under tak.
Det behövdes för värmen...


En särskild hälsning till Maria
från några av våra utbytesföräldrar:
min mamma Grace, Marias pappa Dave och mamma Gail



Oj, vad allvarliga vi ser ut! Jims syster Karen och jag.

Kolla Daniel. Han har tröttnat på oss och flörtar med folk
vid grannbordet istället. Kanske de har något att bjuda på?



Daniel blev vederbörligt beundrad och alla tyckte att han är
fantastiskt duktig som kan både äta och dricka så fint. Idag har
han (förrutom sin risgröt, morotspuré och äppeljuice)
prövat både druvor, jordgubbe, vattenmelon och en liten,
liten sked sötsliskig efterrätt.



Två hundar som bor granne med picknick-anläggningen
brukar alltid komma över för att kolla stämningen, få lite
uppmärksamhet och testa maten.



Efter svensk pannkaka på mexikansk picknick ska vi nu fortsätta nationaldagen med att äta Sushi och italienskt (lasagna). Jim tyckte att vi ska skaffa tyskt öl så att vi kan intaga något från vart och ett av axelmaktsländerna. Han har tittat för mycket på dokumentärer från andra världskriget på sistone...

Tjejerna är hos sin mamma. Idag har de varit i nöjesparken Kings Island och åkt berg- och dalbana hela dagen (de har 11 berg- och dalbanor, varav en är världens snabbaste i trä. Kolla här om du är intresserad - kom hit och hälsa på och pröva åkattracktionerna!). Om de nu inte var tvugna att stänga det mesta pga det kraftiga åskväder som drabbat Cincinnati och som nu är på väg hit. Tjejerna kommer tillbaka hit i morgon kväll, så vi får väl höra med dem då.

On 4th of July we went to a "Sister City" picnic. Lots of food and nice people. Daniel loved it-he's definately a people-person. And everybody told us how adorable he is and what a good little eater he is. He got to try strawberry, water melon and white grapes, in addition to his mashed carrot and rice cereal with apple juice.
We brought Swedish thin pancakes with whipped cream and applesauce to the half-mexican picnig. Later we celebrated the National Day by having sushi and italian...
Alison and Kesley spend 4th of July at King's Island with their mother. We hope that the thunderstorms and rain didn't hit that area too hard.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Karin!
Sitter här i sommarsverige och tittar i din blogg, Morfar Lasse, Karina och Silje. Det är skoj att läsa om dina äventyr.
Massor med kramar från oss