söndag 8 juli 2007

Storrensning igen

Vi rensade kemikalieförrådet under diskbänken och barnsäkrade dörrarna idag. Jag har sagt det förrut och gör det igen: det används förbannat mycket hushållskemikalier i det här landet! Jag har förbjudit användning av alla onödiga produkter samt allt som innehåller bakteriedödande substanser. Det går ju utmärkt att städa det mesta med diskmedel, ättikssprit och såpa (som jag måste komma ihåg att ta med mer av hemifrån Sverige).

Vi hittade inte mindre än 3 påbörjade flaskor fönsterputs. Märkligt, jag kan inte minnas att det tvättats fönster i det här huset en enda gång. Jo, Kelsey åkte på straffputsning av glasytterdörren (här har man ofta två dörrar, en vanlig och en glasdörr) som hon kladdat ner häromveckan.

När vi ändå höll på så rensades badrummet också. Med en tolv- och en femtonårig tjej i huset har det en förmåga att fyllas på, och fyllas på, och fyllas på, med saker de använder en gång och som sedan bara blir stående. Det finns burkar och flaskor som inte har rörts på två år - jag vet för jag minns att de hade något övergivet över sig, och funderade på att slänga dem redan då. Men på den tiden vågade jag inte slänga saker utan tillstånd från ägarna. Nu slänger jag upp allt på matbordet och talar om att allt åker i soporna om inte tjejerna räddar det de vill behålla inom 15 minuter.

Totalt blev det två sopsäckar som åkte ut från kök och badrum...

Inga kommentarer: