söndag 15 juli 2007

Lördag i Cincinnati (eng)

Det är jättesent och jag är jättetrött, men jag tänkte påbörja en rapport om dagens utflykt. Fortsättning följer i morgon.

Idag har vi varit i Cincinnati och hälsat på Mick, Gina och deras barn Tory (6) och Lily (3). Vi var och badade i en stor swimmingpool där. Första gången i en simbassäng för Daniel. Vad han tyckte om det skriver jag om i morgon.

Vi var lite spända på hur det skulle gå att resa med Daniel. Han är inte så förtjust och inte van att åka bil längre sträckor. Det är ju så varmt här att vi undviker att ge oss ut på långtur. Men inför resan till flygplatsen om drygt två veckor måste vi veta hur lång tid en tvåtimmars bilresa tar med honom. Behövs flera stopp för amning och för att han gråter av outgrundliga anledningar? Jag flyger från Columbus, men det är ungefär lika långt till Cincinnati.

Kvällen innan fick jag faktiskt honom att sova för natten redan vid halv 10. Vi läste en god bok (åtminstone verkade han tycka att den var god, han smakade på de flesta sidor). Det är en bok om vad som finns i hemmet. När vi kom till sidan om mat blev han hungrig och efter lite mat så slockande han som ett ljus. Sov hela natten, vaknade visserligen två gånger för att äta, men somnade omedelbart igen.


Visst är de fina, mina sovande pojkar?


Vi kom iväg kvart i 11, vilket var 45 min senare än planerat, vilket inte är så illa när man reser med bebis (som skulle matas innan vi åkte), en 12-åring, en 15-åring och två föräldrar som sovit mycket dåligt en veckas tid (igen). Inte så varmt, klart under 30 grader. Vi lånade svärmors Prius, som är lite bekvämare än vår bil, och Daniel hamnar i en lite bättre vinkel i den bilen.

Daniel var på gott humör. Efter en timme fick han vattenmelon.
Den ligger i ett nät, som han kan suga och tugga på för att få ut
vätska och småbitar i lagom bebisstorlek. En otroligt bra uppfinning!
Bara att slänga i bitar av mat och låta barnen själva finfördela.
Denna har dessutom vätska i toppdelen och ett litet lock, så man
kan fylla den kvällen innan och ställa i kylen, och så håller den sig
kall ett tag.


Efter melonätandet blev bebisen trött och somnade.


Det här fina lilla nackstödet, som ska hinda huvudet från
att falla framåt, kostar knappt 3 dollar och funkar rätt bra.

Vi kom fram i gott skick och fick mycket god pastalunch som Mick slängde ihop när vi kom. Sedan bar det av till poolen. Fortsättning följer.


Today we went to see Mick, Gina and their kids Tory (6) and Lily (3) in Cincinnati. Daniel doesn't like car rides and we have not gone very far since we got here. So we where curious about how it would work.

Fortunately he slept well the night before. He fell asleep at 9.30, after reading a tasty book (I think he licked and bit on every page) and some food, and slept through the night. He did wake up to eat twice, but went back to sleep immediately.

The trip started out good, with Daniel in his best mood. He had water melon, which he enjoyed very much (2nd picture) after an hour and then slept the rest of the trip. At Mick's and Gena's house we were treated to a very nice pasta dish that Mick made. Then we went to the Swim club they belong to. It was Daniel's first time in a swimming pool.
Too be continued.

Inga kommentarer: