onsdag 21 november 2007

Och gud skapade jorden på sex dagar

Faktiskt. Så gick det till. Det skedde för ca tio tusen år sedan.
Det är i alla fall vad folk tror här i bibelbältet. Det handlar alltså inte bara om att tro på gud, utan här finns en stark fundamentalistisk bibeltro. Utvecklingsteorin, den om att jorden skapades med en stor smäll och har växt fram under miljontals år, och vi härstammar från aporna, det undervisas inte om i skolorna. Skolorna håller tyst och vill inte bli inblandade i strider med föräldrarna. I kyrkans söndagsskola får man däremot lära sig att bibelns skapelseberättelse är den enda sanna. Även mina styvdöttrar tror att gud skapade världen på sex dagar. Men den yngsta är dock lite skeptisk och tycker att det är märkligt att söndagen, som var guds vilodag efter veckans hårda skapande arbete, nu är veckans första dag. Hm.
Jim berättar att han fick en bok om evolutionen av sin mamma någon gång när han var 8-10 år. Det var innan hon blev mer bibelfundamentalistisk... Själv är jag lite bekymrad över hans döttrars utbildning, men det är inte Jim. Han säger att de i alla fall inte är särkilt intresserade och om de pluggar vidare så får de den utbildning de behöver. Det ligger väl något i det.

Det är inte konstigt att det finns ett skapelsemuseum i Cincinnati, två timmars bilresa härifrån. Museet öppnade i somras och är otroligt påkostat. Bilder och några få men kritiska kommenterar finns på http://web.mit.edu/gjordan/www/creation/slides/_DSC2310.html Det är värt en koll!!! Där får man bl a se hur det såg ut i Paradisets lustgård och man får lära sig att människorna levde i harmoni med dinosaurusarna. Alla fossiler tillkom vid den stora syndafloden när jorden ödelades och alla döda växter och djur begravdes i lager. Före synden fanns ingen svält, inga sjukdomar, inget lidande och ingen död. Det kom efter syndafloden. Så nu vet ni det.

Inga kommentarer: