onsdag 7 november 2007

För korta byxor




Hm, han har växt en del de senaste veckorna, vår lilla son. Till för en dryg vecka sedan var det så praktiskt att han kunde ha det mesta i storlek 68-80 cm, eller 6-12 månader i amerikanska storlekar. Nu plötsligt så är alla byxorna korta i benen. Strumpornas hälar sitter mitt på foten och de långärmade tröjorna räcker bara strax nedanför armbågen. Så det finns inte mycket att klä på ungen längre. Eller, jo det gör det. Jag överdriver lite. Kläderna i storlek 80 är fortfarande lite stora. Men han kladdar ner sig så fort att man måste byta kläder på honom ett par gånger om dagen, så det går åt en del. Och de flesta byxor i storlek 80 är för långa. I och med att han försöker gå så är det lite dumt att bidra till snubbelrisk med för långa byxor. Bra ursäkter för att shoppa babykläder va?

I måndags skulle Jim åka iväg till närmaste shopping mall (45 min bort) med Kelsey och köpa jeans som belöning för att hon fått så bra betyg (de får betyg var nionde vecka här). Daniel och jag hängde på för att fynda lite barnkläder på rea. Har jag förresten berättat att vi äntligen fick hjälp av en expert att installera nya bilbarnstolen? Vi fick den inte att sitta fast själva, säkerhetsbältet låste inte. Nu sitter den fast, så vi kan ta med Daniel på utflykt igen.

Det var inte så billigt som jag hoppades, men han behövde verkligen nya kläder som passar det nya, lite kallare klimatet som plötsligt infunnit sig. Han fick till slut en varm pyjamas, sex par byxor, två tröjor, två lite tjockare tröjor med dragkedja, en vinterjacka och sex par strumpor. Pris totalt ca 100 dollar, dvs knappt 700 kr.

Inga kommentarer: