onsdag 19 november 2008

Zombie-pojken har vaknat till liv igen

Nu tror jag att vi är friska igen. Daniel har inte kräkts sedan i går vid lunchtid, och vi andra hade återhämtat oss rätt bra redan i måndags kväll. Då åt vi faktiskt middag tillsammans, hela familjen, för första gången sedan tisdagen veckan innan. Och till och med Daniel, som gått under beteckningen zombie-boy tidigare under dagen, började skrika efter mat. Det kändes lite konstigt att neka honom mat (han fick ju bara äte lite, lite) efter att ha kämpat i flera dagar för att få honom att äta och dricka.

Det blev förresten ytterligare ett besök på akuten, i söndags kväll, när Daniel hade kräkts och kräkts och kräkts igen i två dygn och var uttorkad igen. Vi började bli lite desperata, då hade han ju varit ordentligt sjuk i fem dygn, och två läkare hade talat om för oss att man skulle vara sjuk i 24-36 timmar ungegär. Denna läkare bara skrattade åt den informationen och sa att 3-5 dagar är inte ovanligt alls. Men han ville ändå röntga magen igen i olika vinklar för att kolla att det inte satt fast något.

Sedan fick Daniel en tablett mot illamåendet, och någon halvtimme senare dansade han runt. Och sedan åt och drack han hela natten. Fast vi fick dessvärre inte några tabletter med oss hem den gången. Så vid lunchtid nästa dag började han kräkas igen och sedan var det zombi som gällde resten av dagen. Fram till middagen, då han plötsligt vaknade till liv och var väldigt, väldigt hungrig.

Sista gången vi var på sjukhuset behövde vi förresten inte skriva på papper om att vi skulle betala, för då hade försäkringsbolaget tagit kontakt med sjukhuset och gjort upp om att betala för hela kalaset. Ett dyrt sådant... 6 besök på akuten! Varav 4 förra veckan.

Det har kommit två ytterligare räkningar för första två besöken för brännskadan. De var på ca 200 dollar vardera och gällde akutavgift, material för förband och medicin. Alltså gick de första två besöken på totalt runt 1000 dollar tillsammans.

Undrar vad det kostade när han blev uppvätskad i 4-5 timmar? Och vad ett par röntenplåtar kostar? Hoppas att vi får kopia på räkningarna. Försäkringsbolagen brukar ju i och för sig ofta skicka ett brev och berätta vad de har betalat, så vi får väl vänta och se.

Brännskadan? Jo, den läker finfint sedan vi fick silversulfasalva. Daniel är väldigt duktig på att tala om för oss hur man ska smörja in och lägga nytt förband. Han har inte ont alls och kolla ofta att bandaget sitter som det ska. Om han ramlar så brukar han resa sig och kolla bandaget först av allt och borsta av det om det blivit smutsigt. Nu ska det väl inte behövas bandage mer än i några få dagar till. Får se vad han säger om det?

Inga kommentarer: