tisdag 11 november 2008

Vad kan läkaren göra?

Han kunde konstatera att Daniel har en infektion i såret och behöver en starkare antibiotikakräm och en oral antibiotika för att hindra att den skyldiga bakterien sprider sig till blodet (någon i läsarkretsen som har erfarenhet av det? Hm, var det inte något med att ramla på grusväg under nattlig promenad i mörker och skrapa upp ett sår som blev infekterat...).

I varje fall fick Daniel två nya recept och vi fick nya instruktioner att sköta såret. Var nog bra att vi åkte dit i alla fall. Och mindre bra för ett barn med brännskada att leka med hundens vattenskål och blöta ner brännskadan.

En annan sak som läkare kan göra är att ta betalt. Det är de bra på. Räkningarna för de två första besöken på akuten kom idag. Den första var på 272 dollar och den andra på 491 dollar. Alltså totalt 763 dollar, dagens besök ej inräknat. Dollarkursen idag är 7,8 kr, så räkningarna är på totalt 5 950 kr. Med dagens behandling + medicinerna vi ska hämta ut i morgon så är vi säkert uppe i över 10 000 kr. Tur att vi har reseförsäkring som inkluderar sjukvård. Ska ringa i morgon och försöka lista ut om försäkringsbolaget kan betala direkt eller om jag måste betala och kräva pengarna i efterhand.

Inga kommentarer: