tisdag 4 november 2008

Valvakan har börjat

På allmän begäran tänkte jag här följa valet live här på bloggen, i den mån det finns något intressant att skriva... Som redan meddelat så märker man inte särskilt mycket av valet här, trots att media internationellt bevakar just denna del av södra Ohio särskilt noga. Resultaten här lär spegla resten av USA kusligt bra.

Låt mig först berätta att det är den 3 november, en strålande vacker dag med blå himmel och en sol som lyser starkt genom grannens nyfriserade träd, som fortfarande har mer än hälften av löven kvar. Det ska bli ca 24 grader idag på eftermiddagen!

Morgonen började med en kopp kaffe framför morgonnyheterna på TV. Vid kvart i nio bröt de för ett live-inslag: vi fick se Obama med fru gå och rösta i sällskap av sina barn. Dryga FEM minuter där de går fram till ett bord, får lite papper, går och ställer sig bakom en skärm (låg sådan, som tur var, man såg i alla fall deras huvuden). Allt kommenterat att två kvinnor som sa saker typ "vilken upplevelse för barnen att gå och rösta med mamma och pappa och få se pappas namn på valsedeln" och "valllokalen är en skola, men det är inte den skolan som barnen går på". Efter ca 2 minuter började det bli lite väl krystat, på gränsen till pinsamt. Ja, det är väl valet i USA i ett nötskal det!

Så jag kan alltså rapportera att OBAMA HAR RÖSTAT! Jag såg det live. Tänkte att det kunde vara bra även för der där hemma i Sverige att känna till.

Kan också berätta att McCain-sidan slog till med ny reklam igår kväll: Obama visas tillsammans med prästen i sin kyrka, en präst som tydligen är rätt kontroversiell. Det avslutas med stor, svart text: "Obama - To controversial, To risky!"

McCains smartaste drag var nog att vara med i Saturday Night Live i lördags. Han var superrolig!!! Ni måste se inslagen när han ska dra ihop pengar till sin kampanj genom att sälja prylar i bästa TV-shop-stil, assisterad av "Sarah Palin" (Tina Frey) och hustrun Cindy. Han måste ha vunnit tusentals röster på det. Delar av det finns här på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=69ti0SxF3CA (blandat med lite annat som inte är lika kul).

Ja, det är allt jag har att rapportera just nu. Återkommer om valet senare under dagen.

Inga kommentarer: