onsdag 19 november 2008

Ny tragedi i stan

Det är farligt att vara ung här i stan. Många dödsfall varje år bland tonåringar. Vanligast är bilolyckor, men igår hände en riktigt ovanlig olycka.
En av Alisons kompisar, en kille vid namn Storm, 17 år gammal, var hemma hos en kompis och skulle titta på hans nya bågskyttevapen. Kompisen laddade den med en övningspil, men bågen var inte låst. Storm blev skjuten av pilen rakt i hjärtat och dog antingen på väg till sjukhuset eller under operation, uppgifterna varierar.

Alison pratade med honom i telefon senast i förrgår kväll och nämnde något om honom vid middagsbordet. Strax före lunch dagen efter var han död.

"Visitation", dvs visning av kroppen, är i morgon kväll, men efterföljande begravning. Det går alltid så himla snabbt med begravning här. Märkligt att en ung, populär och sportig kille dör och ligger i graven på bara några dagar.

Stackars familjen, kompisarna, flickvännen som han varit tillsammans med i 3 år, och inte minns vännen som orsakade olyckan. Hur ska han orka leva med det?

Och dessa vapen som man försvarar rätten att äga till varje pris. Hur svårt är det att förstå sambanden och inse att riskerna är så mycket större än den säkerhet vapnen ska ge? Fast i detta fall var det ju frågan om ett jaktvapen. Hur kan man sätta livsfarliga jaktvapen i händerna på 17-åringar?

Inga kommentarer: