söndag 2 november 2008

Div uppdateringar och svar på kommentarer

Tjejerna på översta bilden på Halloweenbildsvepet är Daniels läkare på akuten och Alison bakom henne. Nej, jag bara skojade, hon var inte alls vår läkare, vi undvek alla läkare som var täckta i blod eller såg ut som om de inte sovit på ett par år.

Fler kommentarer om vad som är läskigt på bilden, tack!!!

Daniels arm läker finfint. Vi tar bort bandage, tvättar rent och sätter på nytt varje kväll och de två såren krymper lite från dag till dag. Ingen infektion, som tur var, och Daniel verkar knappt ha ont alls längre. Inte ens när man stryker ut antibiotikasalvan över såret.

Nu har vi runt 20 grader på dagarna igen. Helt underbart. I morgon ska vi planera lite fler blommor och lökar inför våren. Frågan är bara om våra jordgubbstjuvar (jordekorrar som nu flyttat till hålor under jordgubbsplanteringen, det finns två-tre ingångshål ner i underjorden runt varje jordgubbsplanta) kommer att stjäla lökarna och gräva ner dem på annan plats? Man kanske helt borde överlåta planeringen till dem???

På kvällarna är det också varmt och skönt. Med en lättare tröja kan man sitta ute i hammocken till 7-8 på kvällarna och njuta av kvällens sista ljusstrålar och de första stjärnor. Och så förståss det trevliga ljudet av ambulanshelikoptrar som flyger i skytteltrafik över huset ikväll.

Valet ja... Jim och Kelsey fyllde i hans valsedlar tidigare idag för att posta dem.
Det fanns ett antal olika personval där man måste bestämma sig, plus några olika folkomröstningar. En gällde om det ska byggas ett kasino här i Ohio och vilka skatteregler som i så fall ska gälla. En annan fråga gällde om man ska flytta stadens administrativa kontor till andra byggnader osv. Och så alla personval. Personligen förstår jag inte varför stadens rättsläkare och åklagare ska väljas i politiska val, men så är det.

Valet märks på alla möjliga sätt här. Främst skyltarna i folks trädgårdar. Här i stan syns flera med texter McCain/Palin än Obama/Biden. Kanske 5 mot 1? Ändå leder Obama klart i Ohio, enligt senaste valundersökningarna. Detta trots att Ohio traditionellt är en delstat som brukar rösta republikanskt.

Sedan har vi ju "debatterna" i tv och ett evigt tramsande från olika kommentatorer i nyhetsprogram och samhällsprogram. Sakfrågorna diskuteras tyvärr väldigt svepande, utan det är personliga påhopp, rykten och var kandidaterna ska prata nästa gång, som är intressant.

Alison och Kelsey har hört både McCain och Obama live här i Portsmouth. Obama pratade länge och ingående om att de kom sent för att de stannat och ätit paj på vägen. Just pajätande är återkommande i hans tal, liksom Joe-the-plumber återkommer i McCains.

Men vilka förändringar de vill genomdriva och i så fall hur, det är inte det lättaste att få grepp om. Och journalisterna gör inte mycket för att hjälpa till att reda ut detta.

Alla kvinnomagasin intervjuar kandidaternas fruar, som berättar hur mycket de beundrar och stödjer sina män och att barnen naturligtvis går före allt både för dem och deras män. Palin är ju naturligtvis lite speciell, med en bebis med Downs syndrom som föddes i april i år. I jobbet som guvernör har hon haft barnen med sig på jobbet, vilket låter modernt och feministiskt. Men, om uppgifterna är korrekta så berättade hon inte att hon var gravid förrän i 7de månaden, för att hon var rädd för att folk inte skulle tro att hon kunde sköta sitt jobb under graviditeten. Sista talet höll hon långt hemifrån, med fostervattnet sipprande, innan hon flög hem till Alaska och födde barnet något dygn eller två senare. Tre dagar efter förlossningen var hon tillbaka på kontoret. Sant eller inte, amerikanska kvinnor älskar henne för detta!

Sedan har vi TV-reklamen! Påkostad pajkastning på bästa sändingstid. Eller snarare hela tiden, dygnet runt. Obama har hyrt en hel tv-kanal, eller kanske flera, där hans långa reklamfilmer tickar på och berättar om hans barndom, visar intervjuer med hustrun och förklarar hans ekonomiska plan för USA mm. De är faktiskt den bästa källan för information om Obamas planer.
Men, som Jim brukar påpeka, så är det ju inte presidenterna som bestämmer, så det spelar ingen roll vad de säger och lovar i sina kampanjer. Har de inte senaten och representanthuset med sig så kan de ändå inte genomföra sina kampanjer. Och frågan är hur mycket stöd de har ens inom sina egna partier inom senaten och representanthuset?

Vi får en del propagandamaterial i brevlådan också, men vanligare - och väldigt irriterande - är alla de telefonsamtal vi får dagligen med inspelade röster som berättar varför vi ska rösta si och så. De ringer alltid när vi försöker lägga Daniel och det resulterar alltid i att han sätter sig upp, pekar mot hallen och säger "fånen..." för att försöka få oss trögskallar att förstå att vi MÅSTE gå och svara, annars tänker han göra det!

Det kanske blir en valvaka direkt här på bloggen. Vi får väl se!

Inga kommentarer: