söndag 17 februari 2008

Varmt i solen

Vilken härlig dag! Först var jag iväg och åt lunch med Grace. Åter hemma var det så varmt och skönt ute på verandan att jag satt ute i nästan två timmar med en god bok och en kopp kaffe - i bara T-shirt.
Vi har beställt en grind, som aldrig kommer, för att Daniel ska kunna vara därute utan att vi behöver passa varje sekund så att han inte smiter ner från verandan och ut på vägen. Grace hade en gammal grind som vi fick. Den satte vi upp lite provisoriskt med snören och gamla bälten. Så Daniel var ute med mig nästan hela tiden. Vi var busiga och hjälpte till att sprida ogräsfrön. De är så otroligt vackra, med en plym silkesmjuka, supertunna hår som hjälper dem att flyga. Man kan ju inte låta bli att låta ett par (läs "ett par hundra") segla iväg i vinden.


Busfrö

Ogräsfrö

Mys i solen!
Senare på kvällen åkte vi och tittade på möbler. Vi ville byta ut en gräsligt ful trådhylla som använts som hylla åt bl.a. mikorvågsugnen. Nya mikron är större, så den fick inte plats. Och nu äntligen hade vi fått tips om var vi kunde hitta hyllor som skulle funka i vårt lilla kök.Det tog sin tid. Och när vi kom hem var vi hungriga, så det blev sen men mycket god middag bestående av vegetariska svampburgare, hemgjorda tortillachips, guacamole, bakad potatis och sallad. Väldigt gott alltihopa.
Vid 22-tiden, med Daniel i säng, bestämde vi oss för att bygga bänken för micron och sätta upp en trähylla ovanför. Nu är klockan snart ett på natten och vi ska "bara" plocka i ordning och städa upp efter oss. Det blev jättefint. Jag är så nöjd över att vi äntligen blivit av med den gamla fula hyllan och hittat en ny, ändamålsenlig bänk.


Tyvärr glömde jag att ta "före" bilder, så ni får bara se hur fint det blev efter.

Där hittade vi en grind också, så nu har vi avbokat den beställda. Nästa gång det är fint väder så kommer den upp!

Inga kommentarer: