tisdag 12 februari 2008

Uppdateringar om allt möjligt

Här är det kallt. Väderprognosen hotade med snö, mycket snö, följt av regnblandad snö och "isstorm". Skolorna öppnar två timmar senare i morgon för att undvika olyckor i morgonhalkan.

Vi väntade och väntade på snön. Såg satelitbilder som visade att det BORDE snöa här, men det gjorde det inte. Vid 7 kom den första snön. Nu ligger ett vitt täcke ute. Och det kan komma mer i natt, eller så går ovädret runt Portsmouth. Tjejerna hoppas på riktigt oväder, så att skolorna stänger helt.

Det mesta har återgått till vardagen efter torsdagens dramatik. Den skjutna/knivhuggna läraren ska opereras igen för att se om de kan göra något åt känselbortfall i en arm och ett ben. Tydligen skadades en nerv.
Det går många rykten om vad som hände och varför. Och visst undrar man hur det kan slå slint i huvudet på en man som tydligen var väldigt trevlig och omtyckt tidigare. De skulle dessutom precis bli farföräldrar, osäkert om det var första barnbarnet. Barnet föddes i alla fall i lördags.

Man skyller på depression, att han var svårt pressad, sömnlöshet, felanvändning av tunga mediciner och kanske illegala droger. Ingen vill diskutera om det är lämpligt och rimligt att nästan vem som helst kan köpa en hel arsenal vapen att ha till hands den dag det slår slint i huvudet.

I fredags var vi på "visitation" för vår 91-årige granne som dog förra tisdagen. Det är märkligt, det där med att visa upp den döde: balsamerad, uppklädd, hårt sminkad och med igenklistrade läppar. Det såg ut som vaxdocka som låg där i kistan.

Mitt när vi minglade som bäst på begravningsbyrån så insåg vi att en mycket gammal dam som satt i en fåtölj i ett hörn verkade må dåligt. Vi tror att det var den avlidnes syster. Hon blev dock väl omhändertagen, bl a av den avlidnes dotter, som är sjuksköterska. Efter en stund kom en ambulans och hämtade henne, och vi hörde att hon låg kvar på sjukhuset åtminstone över helgen. Stackars Doris, grannfrun, som först vakat vid sin mans sida i flera veckor på sjukhuset och nu får åka dit och sitta hos svägerskan istället!

I det här landet är det tradition att laga mat och lämna över till familjen när någon dött. Tjejernas mamma och jag har gjort upp om att laga lite olika saker och överlämna på torsdag. Får väl se om det blir av.

Inga kommentarer: