söndag 10 februari 2008

Förklaring till våldsdåden?!

Media fortsätter att bevaka skoldramat här i Portsmouth, även om intresset minskat betydligt. Nu har flera tv-stationer lagt ut råkopior av intervjuer mm på sina hemsidor.

Bl a ligger flera intervjuer ute med 11-åriga skolbarn som hörde sin lärare bli knivhuggen och skjuten. En intressant intervju var den med lärarens bror, som berättade om att systern blivit allt mer rädd för sin man de senaste veckorna. Släkt och vänner hade väldigt svårt att förstå hur denne man kunde förändras så mycket på så kort tid. Problemen har eskalerat sedan paret separerade i somras efter att ha varit gifta i över 30 år.

Mannen var deprimerad, hade sömnproblem och tog en flera olika sorters mediciner. Familjen tror att det är en kombination av depressionen, sömbrist och mediciner som gjort att det slog slint i huvudet på honom. Tydligen har han varit uppe och grävt i sin trädgård mitt i nätterna, och han har också gått och knackat på dörren till fruns lägenhet sent på kvällarna.

Han har hotat frun och hon var rädd att han skulle försöka skada eller döda henne, det framgår av polisanmälningar från januari. Många kände till att han hade vapen, men inte att han köpt nya vapen senaste veckorna. Han lämnade ett skjutvapen efter sig på marken där han knivskar den första kvinnan, ett vapen på skolan och det fanns flera skjutvapen i hemmet.

Råkopian av intervjun slutar med att en annan tv-station försöker få en intervju, men den lokala stationen försöker övertala brodern att inte ge intervjuer till någon annan station. Märkligt att de inte klippte bort det, det var inte särskilt smickrande för kanalen...

Ryktena pratar om illegala droger också, men det har inte bekräftats från familjen, vänner eller polisen.

Däremot har man bekräftat att den först knivskurna kvinnan, 22 år gammal, var hans flickvän.

Båda offren är utom fara nu.

Inga kommentarer: