torsdag 7 februari 2008

Senaste nytt om dramat på skolan

Nu börjar det krypa fram mer och mer information.
De har ännu inte gripit mannen som knivhuggit och skjutit sin fru, Alisons tidigare lärare. De vet inte om han lever eller ej. Läraren lever, enligt vissa uppgifter är läget kritiskt och enligt andra är hon ok.

Nu vet vi att mannen först knivhögg en annan person, troligen sin svärmor, i ett bostadshus ca en timme innan han först knivhögg och sedan sköt sin fru. Detta skedde i ett klassrum, med elever närvarande. Det var innan lektionerna började, och några 11-åriga elever som intervjuats på TV säger att de stod i kapprummet och hörde skott och skrik från klassrummet. De såg läraren i klassrummet, levande men tyst och helt nedblodad.

Jim har varit hemma på lunch. Vi pratade om att man ser sånt här på TV hela tiden här i USA, det tillhör vardagen. Men att det händer här, i vår lilla stad, och på tjejernas gamla skola?! Det är obegripligt.

Portsmouth är en liten stad där alla känner alla, eller har i alla fall gemensamma bekanta. Alisons och Kelseys mamma pratade med läraren i förra veckan, och då berättade hon att hon låg i skilsmässa, att det var jobbigt och att mannen var hotfull. En av Jims jobbarkompisar har bott granne med paret i 20 år och säger att han var världens snällaste och trevligaste, men att han råkat ut för en olycka för något år sedan och blivit beroende av värktabletter. I samband med det har hans personlighet förändrats.

Micks ringde under lunchen. Hans systers barn går på skolan. Det är en liten skola, 160 elever och 15 lärare. Det är stor risk att de flesta såg åtminstone delar av händelserna. Micks lillebror, som är psykolog och professor i kriminologi vid det lokala universitetet, är tydligen med polisen utanför huset där mannen barrikaderat sig. Vi lär väl få veta mer detaljer så småningom.

Alison och Kelsey är båda OK. Deras mamma var på väg hem från Cincinnati när det hände. Hon hämtade Kelsey på skolan och kom hit, och så har vi suttit här och föjt utvecklingen på TV innan de åkte till någon bekant som har lokala tv-stationer. Tjejerna ska vara hos sin mamma några dagar nu. Båda var naturligtvis chockade, men det verkar inte ha sjunkit in riktigt än.

De stora nyhetskanalerna verkar ha tappat intresset lite för denna händelse, kanske för att det inte hänt något nytt på några timmar, mer än att ännu fler SWAT-team kommit.

Nu säger de på CNN att mannen är död. Vet inte om han tagit sitt liv eller om han skjutits av polisen. Sa jag att förresten att media också bevakar en liknande händelse i Los Angeles???

Intressant är att många här absolut inte tänker rösta på Hillary Clinton, eftersom hon vill begränsa privatpersoners rätt att ha vapen. Hm, borde man inte lära sig något av händelser som dessa?

Inga kommentarer: