torsdag 7 februari 2008

Lärare skjuten i Kelseys gamla skola

Brutalt uppvaknande idag. Kelsey ringde och sa att en man skjutit omkring sig på Notre Dame Elementary School, skolan där både hon och Alison gått. Kelsey flyttade upp till ND:s Highschool nu i höstas.

En lärare skulle ha blivit skjuten, enligt vad de hört. Kelsey och de andra barnen är inlåsta i sina klassrum med lärarna och väntade på besked. Vi har försökt få information via media, men har ingen lokal TV-station. På radiostationen visste de inte mycket mer än vad Kelsey kunde berätta.

Jims syster Karen jobbar deltid som lärare på bl.a. ND Elemetary, men ringde och sa att hon jobbade på Portsmouth High School, tvärs över gatan, när det hela hände. Hon ringde för att höra om vi visste mer via media.

Nu hörde vi att polisen bekräftat att en lärare blivit skjuten, tydligen av sin man. Det ska ha hänt utanför skolan. Alla elever på båda skolorna är oskadda och ska evakueras. Polisen jagar fortfarande mannen. Det påstås att ett SWAT-team ska flygas in med helikopter för att fånga in honom. SWAT-teamet ska landa där Roosevelts-skolan låg tills den revs för något år sedan. Det är bara några kvarter härifrån, och vi har inte hört helikoptern ännu. Området från skolan och hitåt ska vara avspärrade, men det åker fortfarande bilar utanför, så det verkar ju inte stämma.

Däremot har vi både hört och sett ambulanshelikoptern som landade vid sjukhuset för att plocka upp läraren. Verkar stämma med ambulansen som kom från "rätt håll" 15 minuter tidigare. Sjukhuset här är ett primärvårdsjukhus som ofta bara lappar ihop och stabiliserar folk tillräckligt för att kunna skicka dem med helikopter till större sjukhus.

Telefonerna ringer hela tiden. Alison är hemma och sjuk idag. Hon får samtal och txt-meddelanden hela tiden från kompisar på olika skolor. Några ringer för att berätta vad de vet, andra för att fråga vad hon vet. Det är bra att hon är upptagen, det gör det lättare för henne att hantera chocken just nu. Men hennes händer skakar så mycket att hon knappt kan knappa in meddelande på telefonen.

Enligt ryktena hon fått rapporterat har ytterligare en person blivit skjuten, på gatan något/några kvarter från skolan. Detta är inte bekräftat än av polisen och har inte nämnts på radio, så vem vet.

Nu hör och ser vi en större/tyngre helikopter. Troligen SWAT-teamet. Men de kommer inte häråt, utan är på väg mot skolan verkar det som.

Återkommer.

Inga kommentarer: