Favoritfrukosten är våfflor med jordgubbar eller fruktmos och päronglass. Har hittar jättegoda ekologiska våfflor, med olika sädesslag och fruktbitar, linfrön och annat nyttigt. Gjorda delvis med fullkornsmjöl. Det finns flera olika sorter och smaker, förvaras i frysen och värms i brödrost. Ska köpa ett våffeljärn så småningom, men de här våfflorna är helt ok. Till skillnad från vanliga amerikanska våfflor som av smaken att dömma innehåller 97% socker. Särskilt sådana som serveras som frukost på restaurang och serveras med smör, lönnsirap och ofta någon sötsliskig fruktsås. Och så läsk till. Man kan bli sockerförgifad redan efter 3 tuggor.
En annan frukostfavorit är "oatnut"-bröd (med havre och olika nötter) med fruktpuree och philadelphiaost. Omelett är också jättegott.
Fylld pasta är gott, men bara lite. Allt med tomat i slinker snabbt ner, t.ex. tomatsås eller mat som serveras med salsa. Ris med ärtor och broccoli är en annan favorit. Det var för övrigt vad som serverades till lunch idag.
Till kvällen tänkte jag göra en potatisgryta med olika grönsaker och servera med en liten bönsallad (har blandade bönor frysta i istärningar och blandar med färsk salsa).
Daniel är helt klart den i familjen som äter nyttigast. Då kan man väl tillåta sig en och annan kaka ibland!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar