fredag 15 maj 2009

Hästglädje

I går kväll var Daniel och hans morfar med mig ut till stallet för att se när Jempe släpptes ihop med fyra andra killar för första gången. De ska gå i samma hage i fortsättningen. Första gången de släpps ihop kan det gå lite vilt till, så alla ägare bör finnas på plats för att ta hand om sin häst om den skadas av en spark eller så.

Jempe bor granne med en av killarna och de har kommit bra överens i stallet. Och så har han varit ute en stund med en av de andra hästarna och det gick också bra. Det är en kul blandning i hagen, två gamlingar (Jempe är 20 snart och en av de andra är jämnårig), två ungdomar och en mittemellan.

Vi släppte alla samtidigt och det gick bra. Jempe trodde att det skulle tävlas, så han sprang omedelbart iväg så fort han kunde till hagens andra ände. Och så stod han där och väntade på de andra som inte kom, för de ville hälsa på varandra. Det blev lite gruffande och ett och annat skutt, någon spark och lite skrapande i marken på bästa hingstmanér, men Jempe höll sig undan från allt sånt tjafs. Ingen större risk att han kommer att bli skadad i hagen om han fortsätter med den taktiken.

Det var i alla fall jättekul att se vilken glädje och energi hästarna har när de får gå ut tillsammans.

Jempe står nu i ett ganska stort stall, Hågelbystallet, i Botkyrka. Det ligger precis vid Hågelbyparken, så det sitter folk och har picknick precis bredvid vår ridbana. Ibland kan det tydligen vara dansbandsmusik och bröllopsfester där på andra sidan staketet också. Tur att Jempe gillar folksamlingar och att visa upp sig! Stallets hemsida för dig som vill se fina bilder på hästarna och omgivningarna: www.hagelbystallet.se

Inga kommentarer: