fredag 29 maj 2009

Fint blir det i trädgården

Vi börjar komma in i en behaglig lunk här. Går upp vid 8, när Jim kör tjejerna till skolan. En stund ensam vid datorn (= dagens första arbetspass!) med en kopp kaffe innan Daniel vaknar. Han brukar komma vinglande med kuddan i famn vid 9-halv10. Då äter vi lite frukost. Sedan mer jobb medan Daniel leker för sig själv. Vid 11 är det dags för en ny typ av arbetspass: trädgårdsarbete och utelek för Daniel. Trädgården såg bitvis ut som en djungel när jag kom. Efter lite inventering slog vi fast vad som överlevt sedan förra årets investeringar i växter och vad som var ogräs, och tre dagars intensivt ogräsrensning tog fart.

Det enda som växer lika bra som ogräs är primrosor, så jag grävde upp en stor mängd nya utskott och placerade ut på de platser som fortfarande ser kala ut och där förra årets växter dött.

I förrgår kväll köpte vi lite nya plantor som kom i jorden i dag. Nu börjar det se riktigt trevligt ut! Särskilt som vi äntligen kommit på en bra användning för alla gamla tegelstenar som låg och skräpade. De utgör nu mur i en ny liten plantering i ett hörn som mest sett ut som en lervälling tills vi fick ett ryck och började stapla igår. Det ledde naturligtvis till nytt besök på stormarknad med växtförsäljning. Fick äntligen tag på en ny löjtnanshjärta och några akvilejor som jag så gärna ville ha. Men jorden räckte inte, så ikväll var vi iväg igen, och hittade ytterligare några fina blommor som jag inte kunde motstå... Till helgen räknar vi med att vara klara och kunna sitta och njuta av den vackra trädgården! Och det vackra vädret. För nu ska det vända och bli soligt igen. Hela veckan har det varit molningt och svalt (dvs under 30 grader) på förmiddagarna och börjat åska och regna på eftermiddagarna. Vilket innebär att det inte alls känns så fel att sätta sig vid datorn och jobba igen efter lunchen. Å andra sidan gillar åskan att parkera sig häröver och dundra på i någon timme, försvinna bort och komma tillbaka igen. Internetuppkopplingen kommer och går med åskan (liksom TV:n bild), så det blir lite oönskade pausar. Har fixat utskrifter av material jag måste läsa, så när åskan går får jag sätta mig i soffan med en bund papper och läsa istället föra tt sitta vid datorn.

Men till helgen blir det som sagt fint väder. Förhoppningsvis utan att det blir outhärdligt varmt. Men kanske, kanske har vi fått ordning på trädgården och kan sitta ute och njuta av skönheten då.

Om vi nu bara hade råd med lite nya trägårdsmöbler också... Fast å andra sidan, de är så förbannat fula allihop vi har sett, så det kanske inte gör något att pengarna gått åt till växter istället.

Inga kommentarer: