måndag 25 maj 2009

34 grader är perfekt!

Hur tänkte jag egentligen häromdagen? 34 grader är ju helt perfekt! Resan gick utmärkt - Daniel är SÅÅÅ duktig när vi flyger. Planet var inte ens halvfyllt, så vi hade gått om plats och bra service. Fyra timmar i Atlanta gick rätt snabbt. Till underhållningen hörde att lyssna på en upprörd kvinna och hennes son (i övre tonåren) som missat sitt plan medan de satt på Starbucks tvärs över från gaten. De hävdade att de inte hört ombordstigningen annonseras ut, och när det var dags för avgång (!) hade de gått fram och träffat en kvinna vid dörren som inte släppte om bord dem. Jag hörde dem gräla på personalen medan jag genom fönstret kunde se hur deras väskor togs ur planet och kördes bort, och planet sedan rullade iväg från gaten.

Det var svårt att inte tycka synd om dem, samtidigt som jag tyckte att det var otroligt klantigt gjort. Och synd om personalen som på ett vänligt men bestämt sätt försökte förklara att det är passagerarnas ansvar att se till att vara på plats en halvtimme i förväg och kliva ombort på planet i tid så att det kan avgå på utsatt tid. Det gick liksom inte hem riktigt.

Jim hämtade vid flygplatsen och så åkte vi till hotellet där vi tillbringade natten i en svit (det är bra att ha kontakter i hotellbranchen!). Boytan i sviten var nog större än i huset här. Kök och vardagsrum en trappa ner och två sovrum och badrum en trappa upp. Daniel älskade trappan och sprang upp och ner massor av gånger, innan han började slänga ner kläder istället.

Vi landade strax före 23, så vi ville bara isäng när vi kom till hotellet. Hade vi kommit tidigare hade vi nog beställt ur hotellrestaurangens intressanta pizzameny. Rekommenderar starkt pizza med mosad potatis! Den äter jag gärna igen!

Det pågick en festival i Cincinnati, så på morgonen drog vi på oss shorts och t-shirt och gick ut och tittade på förberedelserna. En stor hel av stans restauranger erbjöd mat och vi konstaterade att man gärna hade ätit sig mätt där. Men vi hade just ätit stadig frukost gånger två (först kaffe, våfflor, omelett och rostat bröd som rumsservice och sedan bagels med banan och nutella på kafé) och det var några timmar kvar innan de satte igång serveringarna. Vi ville hem!

Väl hemma blev det uppackning och inspektion av trädgården. Wow, där har hänt mycket. Många småplantor har blivit stora, jordgubbsplantorna är otroliga och ogräset fodras som aldrig förr. Och Jim har inte riktigt listat ut vad som är vad, så han har lämnat djungeln åt mig att försöka få koll på vad som ska bort och vad som ska vara kvar. Hoppas jag kommer ihåg att ta lite bilder i morgon.

Hunden tillbringade ett dygn på pensionat och var lycklig över att få komma hem igen, och Daniel var minst lika glad över återseendet.

Tjejerna kom hem en i taget under eftermiddagen och var rätt trötta efter bröllop och efterföljande festligheter. Deras mamma gifte sig igår! Hon, nya maken och makens son kom också över framåt kvällen för att lämna saker till tjejerna. De stannade på kaffe och visade bilder från bröllopet. Snacka om att de hade tur, det var oväder med regn, rusk och åska runt hela området utom just där de höll sitt utomhusbröllop! De såg riktigt kära och lyckliga ut.

Nu är det för länge sedan sängdags. Daniel har varit riktigt uppe i varv, han var ju tvungen att återupptäcka både alla människor och leksaker här. Men nu sover han sött och ser ut som om han kommer att sova hela natten. Vi får väl se!

Inga kommentarer: