torsdag 5 juni 2008

Tornadovarning igen

Åskan dundrar. Det är fjärde eller femte åskvädret för idag. Regnet vräker ner och av och till hör man larmet som varnar för tornados. Det är ingen "riktig" tornadovarning, utan mer att man ska vara uppmärksam på att denna typ av väder snabbt kan urarta till tornados. Tecken att hålla utkik efter är att himlen blir grön, starka vindar och hagel. Den storm som är på väg in nu har redan producerat hagel stora som våra gamla tioöringar och större.

Hittills har vi bara fått en massa blixtar och dunder och enorma mängder regn. Det var översvämning på gatan utanför tidigare idag, ena sidan av vägen gick inte att köra på och det sprutade vatten som fontäner ur brunnarna. Jag videofilmade, men tyvärr ser det inte lika imponerande ut på film.

Internetuppkopplingen har kommit och gått under dagen, liksom TV:n och lamporna har slocknat några sekunder då och då. För säkerhets skull har jag placerat ficklampor, extra batterier, en mobiltelefon, några vattenflaskor, barnmat, blöjor och en påse kläder i badrummet. Det är över 30 grader varmt, så man vill inte ha så mycket på sig, men om huset rasar runt omkring oss så vill vi nog ha heltäckande kläder och skor på oss när vi försöker ta oss ut. Eftersom det saknar fönster så är badrummet husets säkraste rum om vi verkligen får en tornado hitåt.

Klockan är nu nästan åtta på kvällen och ett nytt åskväder är på väg in. Himlen är grönaktig och vinden börjar ta ta i. Så vi får väl se... Fast tornadovarningen är visst över för denna gång. Men åskan... och blixarna. Wow vilken show vi kan njuta av!

Inga kommentarer: