torsdag 19 juni 2008

Hemma!

Nu är vi hemma i Stockholm, Jim, Daniel och jag. Äntligen! Det blev en lång resa och höll på att bli ännu längre. När vi kom till gaten i Chicago fick vi nämligen veta att United airlines hade bokat in oss på ett redan överfyllt plan. De satte oss på väntelistan, med 9 passagerare före. Och vi fick veta att det inte var troligt att vi skulle komma med!

Men skam den som ger sig. Jag blev förbannad och sa att det kändes väldigt orättvist att vi skulle bli bestraffade IGEN för ett misstag som SAS gjort när de inte bokat om Jims första biljett till dagen innan och vi tvingades stanna en natt på hotell. Killen som hjälpte oss sa att planet var fullt och att han tyvärr inte kunde göra något. Och väntelistan hade sina regler som han inte kunde göra något åt.

En kvinnlig kollega (med ordentligt rund bebis-mage) tittade på oss och ställde sig vid sin dator och tryckte på lite knappar, innan hon sa "41 G och H" och "blockera raden" till killen vi pratade med. Efter lite snack dem emellan så fick vi dessa två platser och kommenteren "detta är väldigt, väldigt ovanligt, att någon får gå före i kön på det här sättet". Puh!

Resan gick bra, och syrran (Eva, nyligen hemkommen från Australien) hämtade på Arlanda och körde oss till andra syrrans hus i Knivsta. Där väntade Daniels morfar, en kopp kaffe och en säng för efterlängtad vila. På kvällen åkte vi hem till lägenheten och fick, som vanligt, börja med att dammsuga, damma och köpa mat.

Daniel somnade vid tio och Jim och jag några timmar senare, och sen sov vi alla till 10 på morgonen. Jäklar vad skönt det är att sova hemma i vattensängen. Och så tyst det är här jämfört med huset i Portsmouth, där vi hör trafiken utanför fönstret dygnet runt.

Hela eftermiddagen och halva kvällen idag har jag haft ett möte på jobbet, och Jim har varit hemma med Daniel. På kvällen gick vi och sedan och tittade på dagiset där Daniel ska börja den 27 augusti. Nybyggt och fräscht, men rätt liten gård att leka på. Får se om de tänker svara i telefonen så att vi kan boka in ett besök, se insidan också och träffa personalen.

Nu är det läggdags. Daniel och Jim sover redan.

Inga kommentarer: