fredag 6 juni 2008

Här växlar vädret

Soligt och runt 33 grader varmt var det idag. Några av blommorna höll på att tuppa av i hettan och behövde vatten redan idag - efter gårdagens skyfall.
Även jag höll på att tuppa av i värmen. Längtade så efter en pool att svalka mig i. Istället drog jag på bikinin och gick ut och flyttade tegelstenar och la några rader över sanden mellan altanen och huset. Jim började gräva upp där förra sommaren för att göra om dräneringen, för vi har en flod som rinner genom huset när det regnar. Men det blev för mycket jobb, så han skottade igen hålet. Så nu var det alltså sand, grus och vattenpölar där. Tröttnade på att plocka sand och grus ur munnen på Daniel, så nu ligger det alltså tegelstenar där istället.
I morgon ska vi ha liten trädgårdsfest för familjen och visa upp den vackra trädgården. Dessvärre ser den lite maläten ut nu efter snigelangrepp och regnet, som slog av en hel del blomknoppar. Men lite vackra blommor finns kvar:
Liten örtträdgård med Citronmeliss, timjan, basilika och salvia

Glömt vad de heter, men fina små bollar har de.

Fjärilsblomma

Ännu en fjärilsblomma.

Ännu en anonym blomma, fotad i regn.
I morgon blir det sol hela dagen, ganska mycket vind och drygt 35 grader. Får väl se om det går att stå ut utomhus vid 7 på kvällen. Och frågan är hur man håller maten kyld?
Det blir kall mat. Grekisk sallad, tsatsiki, bruschetta, pitabrödschips med hummus och en bönsalsa med tortillachips. Och ett fruktfat med melon, jordgubbar, druvor och kiwi.
Till lördagen utlovas ännu ett åskväder, sedan blir det sol två dagar och sedan två åskdagar igen.
Över 35 grader de 10 dagar prognosen sträcker sig över...
Ikväll hade jag också tänkt lägga in en video på Daniel när han sitter och målar med kritor. Han har äntligen slutat att äta dem, och ritar fint istället, med många olika färger. Fast så väldigt produktiv är han fortfarande inte, det är minst lika kul att hälla kritorna ur asken och lägga tillbaks dem igen. Eller ännu hellre, att lägga dem i en burk och skruva på och av locket några hundra gånger.
Skulle fota den fina teckningen han gjorde häromdagen och kopiera över videosnutten från kameran. Men kameran är borta. Sist jag såg den så gick Daniel och bar på den. Får väl se om den återfinns så småningom.

Inga kommentarer: