måndag 16 juni 2008

Hotellrum

Enligt planerna skulle vi nog befinna oss en några km över Grönland just nu. Istället sitter vi på ett hotellrum i Cincinnati igen.

Morgonen började inte bra! Daniel sov bara i två timmar, vaknade och gallskrek hysteriskt i nästan en timme och sov sedan i ytterligare en timme. Vilket innebar att Jim och jag bara sov i ca 3 timmar. Inte bra inför en lång resa. Och det blev bara värre....

När jag hade checkat i morse och det var Jims tur (vi hade bokat separat, så vi fick checka in en i taget) så hittade de honom inte i datorn! Vi hade datorn med och det fanns ett gratis trådlöst nätverk att koppla upp sig på för att hitta mailet med bokningsnummer och allt, men det hjälpte inte. Hans bokning fanns inte i deras dator, och det var fullbokat.

Vad som hänt, enligt United Airlines, som vi skulle flyga med från Cincinnati till Chicago, var att SAS bokat oss på ett plan som skulle gå 12.15, men som ställdes in. Daniel och jag blev ombokade till det tidigare planet. Men Jim fick bara ett meddelande om att hans resplaner ändrats till det tidigare planet, men bokningen ändrades aldrig.

Det intressanta är att Jim ringde både SAS och United här omdagen för att se till att jag får vegetarisk mat och att vi skulle få sitta tillsammans, trots att vi inte bokat samtidigt. Det gick hur bra som helst då att hitta hans bokning, och han fick besked om sittplatser och allt. Men nu fanns han alltså inte i datorn. De försökte ringa SAS, men SAS hade inte öppnat ännu. Vi kollade på datorn efter nummer och Jim ringde.

Efter mycket väntan så fick vi besked från SAS att de fixat så att hans bokning skulle synas. Men de allt mer stressade kvinnorna vid incheckningen hittade honom fortfarande inte. Och planet var som sagt fullt utan honom. Och klockan gick. När klockan var 20 i 10 (planet skulle gå 10.15, med ombordstigning 9.45), så sa jag ifrån att vi måste veta om han kommer med eller inte. Om de inte kunde garantera att Jim kom till Chicago på något sätt i tid för att hinna med planet till Stockholm, så fick de lasta av mitt och Daniels bagage och boka om oss också, så att hela familjen fick resa tillsamman. Så blev det tillslut.

Nu är vi inbokade på ett plan i morgon 12.15 från Cincinnati, men det blir lite dåligt med tid i Chicago då om det blir förseningar. Och det kan det bli, för det är några riktigt otrevliga åskväder på väg häråt. Vi ska kolla vädret under kvällen och ev boka om till tidigare plan. Kanske det 10.15. Det finns platser på alla morgonplan, så det är bara att ringa och boka om. Landar alltså i Sverige ett dygn senare än planerat.

Men vad skulle vi göra ett dygn till här i Cincinnati? Åka hem till Portsmouth? Det är två timmar dit. Och två timmar tillbaka till flygplatsen i morgon bitti. Inte kul om det verkar som om vi måste ta 7-planet. Jim ringde Mick för att höra om han hade plats på sitt hotell. Bra med hotellchefer i bekantskapskretsen... Så nu bor vi något mera ståndsmässigt än i går. Jaccuzzi-sviten var nämligen ledig. Vi har vardagsrum, kök, badrum, två bra korridorer för Daniel att spinga i och ett stort sovrum med Jaccuzzi.








Och för detta betalar vi...ingenting. Bara maten i den utmärkta restaurangen. Till kvällsmat åt jag en pizza med potatismos (!), vitlök, lök och paprika. Jättegott (faktiskt, jag ljuger inte!)

Natten till idag och i morgon natt är de fullbokade här på hotellet, så vi hade en jäkla tur.

Så efter att ha ätit frukost, sovit lite och sedan druckit kaffe, har vi gått en tur på stan och handlat en kjol åt mig och lite mer barnmat och -dryck inför resan. Och låtit Daniel leka med ett annat barn i en fontän. Jim har kollat på baseball, basket och golf på TV. Det är inget roligt att bli försenad, men det känns riktigt bra ändå nu, när vi bor så bra.

Inga kommentarer: