söndag 1 juni 2008

Paradis

Vi har hittat ett paradis!

På 2nd street ligger lite spännande butiker. Antikhandlare, begagnat, ett sorts alternativcenter där de har reiki- och andra behandlingar och säger allt möjligt från hudvård och presenter till kristaller och böcker om häxkonst. Enligt en hemsida finns det även en vegetarisk restaurang där, i en butik som heter Different Daisy. Enligt deras hemsida verkar det vara mer butik, med en del vegetarisk mat, men mest icke-djurtestat smink och allt möjligt intessant.

Det märkliga med småbutiker här är att de aldrig har öppet när de kan få kunder, utan endast när folk jobbar. De har ofta öppet 11 till 5 och lunchstängt på vardagar. Och så kanske några få timmar öppet på lördagen. Hur går det ihop sig för dem? Enligt hemsidan skulle Different Daisy ha öppet till 8 på fredagar, så igår åkte vi dit i hopp om att kunna få middag där eller köpa något att ta hem. Men det var stängt när vi var där strax efter 6. Hmm. Fast en grannbutik var öppen. En liten blomsteraffär. Som visade sig vara ganska stor, när man väl klivit in. Och de utnyttjade bakgården också. Det var som att kliva in i paradiset. Så otroligt många vackra, välmående blommor, presenterade på ett mycket trevligt sätt. Och personalen var jättetrevliga, tyckte att det var kul att Daniel sprang omkring och hoppade i vattenpölarna och petade på blommorna. De lånade även ut en telefon att leka med!



Daniels version av paradiset: En vattenpöl!



Bilderna gör tyvärr inte riktigt rättvisa åt detta ställe.

Superfin kvalitet på blommorna och bra priser. Vi kom hem med fem små blommande plantor för 18 dollar, dvs lite drygt en hundralapp. Och så åkte vi tillbaka i dag för att köpa några till, de fick en ny leverans på förmiddagen idag. Vi hade också hoppats att Different Daisy skulle vara öppen enligt informationen på nätet, men de var stängda även idag. Märkligt.

Däremot var grannbutiken, en chokladbutik, öppen. Vi kom därifrån med.... nej, inte en massa choklad, utan dricksglas. De hade nämligen rätt dåligt med choklad. Pga alla skolavslutningar under senaste veckan så hade det tagit slut. Men de hade presenter också, däribland glasen, som var precis i rätt storlek för oss. Vi har letat glas ett tag, men alla glas i detta land är så förbannat stora! Tar för stor plats i skåpen och i diskmaskinen, och lockar vissa familjemedlemmar att ständigt hälla upp för mycket juice som de sedan inte dricker upp...

Lite trist var att höra att de skulle ha vin- och chokladprovning i paradisträdgården den 21 juni, när vi är hemma i Sverige.


Inga kommentarer: