lördag 26 januari 2008

Pizza

Det är tidig lördag eftermiddag. En svag sol syns knappt genom molntäcket. Det är kallt, lite av snön från snöstormen häromdagen ligger kvar.

Jim håller på och byter ut lamporna utomhus, men har problem. Hammaren är borta. Den har varit borta ett tag. Sågs sist när svågern Don var här och hjälpte till med något jobb, så en tidigare misstanke har varit att hammaren av misstag följde med honom hem. Det gick bra med en sko sist, men det kommer nog inte att funka denna gång. Tänk att det alltid ska bli problem när huset ska fixas upp det allra minsta. Det slutar alltid med att vi får ringa Don...

Daniel sover middag. Smördegen ligger och tinar på bänken i köket, ska bli en fruktfylld längd till eftermiddagsfikat.

Tiger, grannkatten är här och hälsar på. Han har roat sig med att jaga runt Mickey the dog inomhus och fick bassning. Sedan satt han på bordet och petade runt bland skruvar och muttrar (som hör till Jims belysningsprojekt). Inte så bra. Vare sig för Jim som kommer att behöva dem, eller ur barnsäkerhetssynpunkt. Mer bassning, hotade med utslängning. Katten återgick till att jaga hund istället. Eller snarare slövarianten - han ligger på Mickeys kudde och hotar varje gång Mickey kommer i närheten, och Mickey nappar och springer ett varv. Åtminstone hunden har jättekul, katten har den där "jamen kan du inte lämna mig i fred nu"-minen som bara katter har förmågan till.

I går åt vi favoritpizzan. Hawaii-pizza med ananas, mandelflagor, gröna oliver och kanel! Mmmm vad gott. Sist var det jag som åkte och köpte pizza och då blev det inte alls lika bra. Det är en pizzeria inne på Kroger, vår livsmedelsbutik.
Jim sa att det tar ca 10 minuter. Så jag följde hans råd och bockade av halva shoppinglistan innan jag beställde pizzan. Eller, hade tänkt beställa. Det var ingen där. Knallade runt en stund till. Fortfarande ingen där. Shoppade mera, vagnen började bli full. Nu stod en STOR man där och såg lite märklig ut, med huvudet på sned. Började beställa pizza. Hawaii utan skinka. Va? sa mannen. Hawaii utan skinka upprepade jag. Tre-fyra gånger till. Va? sa mannen lika många gånger, varpå han skakade på huvudet, tog sig mot örat och sa att han inte hörde något på det örat.

Efter lite kroppsspråk, pekande på menyer mm lyckades han få klart för sig vad jag ville ha. Sedan infann sig liknande segdragna diskussioner om storleken på pizzan, tjocklek på botten (tunn, fick jag upprepa 10 gånger) och mitt namn. Morton sa jag. "What's that?", sa han. Till slut stod det Norton på lappen. Jaja.
20 minuter sa han att det skulle ta. Va? Det brukar ju ta tio? Ja, men jag har en till pizza jag ska göra innan, sa han...

Bara att shoppa lite till. Började bli riktigt hungrig, så jag gjorde några riktiga shoppingfynd. Sånt där som man bara köper när man är riktigt hungrig... Efter 19 minuter var jag på väg tillbaka till pizzadisken för att hämta min pizza. Då raspade det till i högtalarna och en röst talade om för "ms Novirngst" eller något liknande att pizzan var klar. Måste vara min pizza.

Kom dit, för att upptäcka att det inte var någon där. Väntade. Väntade. Väntade fem minuter till, varpå mannen dök upp och bekräftade att han ropat på mig och att min pizza skulle vara klar om ca 5 minuter. Suck.

Den var inte alls så god som den brukar. Fick tjock botten istället för tunn, för mycket ost och... Ja, det tog ju sin tid.

Igår fick Jim köpa pizza. Den var perfekt.

Inga kommentarer: