måndag 13 oktober 2008

102 bollar

Daniel behövde lite nya leksaker här i USA. Så vi köpte lite bollar. 102 stycken, närmare bestämt. 2 skumgummibollar och en nätsäck med 100 bollar av den typ de har i bollhav. Nu har vi bollar överallt, och en mycket lycklig ung man. Vi får finna oss i att bli bombarderade med bollar när vi tittar på tv, bland annat.

En bil fick han också. En sån där man kan sitta på och sparka sig fram på. Han har en hemma i Sverige som är en stor favorit, så vi tyckte att han kunde få en här också. 18 dollar kostade den, dvs knappt 130 kr. Bollarna gick på 10 dollar, dvs knappt 70 kr. Och så köpte vi lite kläder till honom för 3-5 dollar plagget. Utom den dyra vinterjackan som gick på 25 dollar, och som känns lite malplacerad nu i sommarvärmen.

Ikväll gick jag ut och vattnade vid halv 8. Fortfarande i shorts och T-shirt. Det var riktigt skönt ute.

Trädgården är för övrigt i sorgligt skick. Det har varit en hård sommar för alla de växter vi köpte och planterade i våras. Varmt och torrt har det varit. Jim har inte vattnat. Vår tanke var att de som överlever utan sådant lyx måste gräva sig djupt med rötterna och därmed borde stå pall för det mesta i framtiden. Jim trodde att en hel del av växterna dött mot slutet av sommaren, men efter regnet i början på veckan så har det tittat upp nya skott från växter som sett döda ut. Det verkar som om endast en clematis och min löjtnantshjärta strukit med. Och kanske även irisarna och pionerna, men det lär vi inte veta förrän i vår.

Jag kan inte låta bli att vattna nu på kvällarna, vill se hur växterna återhämtar sig, och om det går att få några av dem att blomma igen. En och annan växt verkar ha knoppar.

1 kommentar:

AnnaHanna sa...

Skönt att se att resan gick bra och att ni gjort om ert hem till ett bollhav.
Inte lika skönt att höra om shorts, linnen och kvällsvattningar i trädgården.

Kram //Anna