fredag 29 augusti 2008

Första heldagen på dagis

Första heldagen (6 timmar) på dagis har avklarats. Daniel har varit jätteduktig. På morgonen vaknade han snabbt och försökte klä på sig för att komma iväg snabbt till dagiset. Normalt somnar han om några gånger och går inte upp förrän jag sätter på Teletubbies på tv.

Och allt går bra på dagis. Han söker kontakt med både barn och personal och gillar att vara med där det händer något. Det är full fart hela tiden. Sovstunden var inte så populär. Han gillar ju inte att sova. Först grät han högljutt i en kvart, sedan ville han leka och till sist var han nästan, men inte riktigt, beredd att ge efter för tröttheten. Han var den enda som inte sov, men även de andra nykomlingarna grät en hel del under sovstunden och somnade inte förrän mot slutet.

Otåligheten märktes också under lunchen, då han inte ville sitta kvar vid bordet tills de andra ätit färdigt. Det finns ju så mycket att göra, så sitta still har man ju inte tid till!

Morfar kom hit efter dagis och det var nog bra, för annars hade Daniel nog somnat på störten. Nu somnade han mitt i maten istället, före kl 7, och kommer nog att sova hela natten.

I morgon ska jag försöka gå ifrån en liten stund och se hur det fungerar. Tror att det ska gå bra, han verkade inte ha några större behov av mig idag. Men det kommer säkert bakslag.

Dagens favorit: måla!

Inga kommentarer: