måndag 17 september 2007

Hundgöra i trädgården

Det var så himla fint ute att Daniel och jag satte oss ute en stund och tittade på när Jim jobbade i trädgården. Han håller på och sätter dit band i staketet för att hindre in- och utsyn från bakgården. Mest för att se om det går att få Mickey the dog att sluta skälla så mycket. Han reagerar på allt han ser och hör.

Mickey är ju här när Daniels systrar är här. Men tyvärr är vi rätta för att det inte kommer att funka så bra med Daniel och hunden. Mickey är en lite nervöst lagd hund och Daniel älskar hundar. Idag fick vi en föraning om hur det kan bli, när Daniel kröp fram till Mickey och med förtjusta små utrop grabbar tag i öron, nos och var som helst i pälsen. Mickey är en snäll hund och försökte bara fly undan, men han gillade det inte. Och tyvärr är han inte smart nog att hålla sig undan. Så vi är rädda för vad som kan hände om Daniel tränger in honom i ett hörn och slänger sig över honom. Efter några försök att få tjejernas mamma att försöka hitta en annan lösning istället för att hunden är här när tjejerna är här och hon jobbar (hon är flygvärdinna och borta 3-7 dagar på raken), så håller vi nu på att hundanpassa bakgården. Mickey har fått en hundkoja som ska isoleras, och så får han vara där ute så mycket som möjligt. Så får vi väl sätta upp grindar inne för att hålla barn och hund separerade inomhus. Det är inte kul att ytterligare begränsa utrymmet för dem båda i ett redan väldigt litet hus, men vad ska man göra?

Och det är ju inte lätt för en stackars hund att anpassa sig till ett uteliv när han mest är innan i sitt andra hem. Och vädret varierar. I natt ska det t.ex. vara 6 grader och så stiger det till 28 grader i morgon.


Jim tar en paus i arbetet och busar med Daniel.
I bakgrunden grannarnas vita staket som de satte upp för
att slippa se och höra Mickey hoppa på vårt staket och skälla,
varje gång de var ute på sin tomt.

Inga kommentarer: