måndag 7 april 2008

Tillbaka i USA

Det är söndag kväll och vi är tillbaka i USA, kom i fredags. Det är konstigt, men varje gång jag kommer hem till Sverige så känns det så himla bra att vara hemma igen. Och precis likadant känns det att komma hem hit. Inte minst som vädret precis slagit om. Det har regnat nästan hela tiden vi varit borta, men lagom tills vi kom hem så blev det sol och nästan 20 grader. Det är skönt att sitta ute i solen. På eftermiddagen idag så var vi i lekparken och hade fika med. Daniel sprang omkring och tittade på precis allt. Jim och Alison spelade tennis medan Kelsey och jag mest umgicks med Daniel.


Mor och son med jetlag en söndagseftermiddag i solen.

Stor park. Måste utforskas.

Grus smakar lika gott här som hemma i Sverige!

Det är kul att vara med de större pojkarna och leka!
Okända barn i lekparken. Som var full med barn, men
det syns inte på bilderna...



Daniel har fått en egen säng. Den står intill vår, så när han somnar så rullar vi över honom till den och hoppas att han ligger kvar där, utan att vakna och börja gråta. Det går ibland. I kväll verkar det gå bra, han somnade vid 9 och har nu sovit i snart tre timmar, i sin egen säng. Skönt att få lite mer utrymme - det är otroligt vad mycket plats en sån där liten tar upp i sängen!


Resan över hit gick jättebra. Jag var lite oroligt, dels för att det var så himla jobbigt när vi åkte hem till Sverige (se tidigare inlägg), dels för att båda Daniel och jag varit ordentligt sjuka i influensa och inte riktigt hunnit återhämta oss. Daniel hostade fortfarande och snoret bara rann, dessutom åt han fortfarande väldigt dåligt (när han var sjuk så åt han bara flytande föda i över en vecka!), och själv hade jag lock för öronen, var snuvig och hade huvudvärk. Han höll dessutom på att få några nya tänder, vilket inte gjorde saken bättre. Men med lite Alvedon till båda och hostmedicin till Daniel, så var vi i rätt hyfsad form. Och med mycket trevliga medresenärer så gick resan som en dans.
Lite lär man sig av erfarenheten också. Förra gången lyckades jag inte äta något, eftersom Daniel grabbade tag i all mat och hällde ut den på golvet. Den här gången hade jag med mig sådana där måltidsersättningskakor som är tänkt för bantare. Hade provätit några innan resan för att kolla om de var ätbara och om man blev mätt, och de är faktiskt helt ok. Rekommenderas som nödproviant för dig som flyger med barn! Nutrilett är godast (om det nu är ett ord man vill använda i sammanhanget... "mest ätbar" kanske är mer beskrivande?)
Appropå att äta så har Daniel nästan fått upp aptiten till normal nivå igen. Det är bra, han började bli lite mager efter veckor av förkylning och tandutväxt. Dessutom har han växt en del på längden. Någon liten tjockis lär han aldrig bli, men lite mer hull får han gärna skaffa sig. Det är svårt att få byxorna att sitta uppe!
Nu är det läggdags. Får se när det blir väckning i morgon. I morse vaknade vi vid 9, men med tidsskillnaden så vet man aldrig hur det blir från dag till dag i början. Daniel kan mycket väl vakna vid 4 och tycka att det är dags att gå upp.
Det blir fint väder och runt 18 grader även i morgon och tisdag. Sedan blir det regn i några dagar igen. Gräsmattorna är gröna och i dag har vi hört det irriterande ljudet av gräsklippare från alla möjliga håll. Några av träden blommar och det börjar komma upp lite blommor i rabatterna. Får se om vi kan ta med kameran på en promenad i morgon och dokumentera.

Inga kommentarer: