lördag 2 januari 2010

Nytt år

Gott nytt år, alla som till äventyrs läser denna blogg!

Vi är redan ett och ett halvt dygn in på det nya året, som börjar lika vackert som det gamla slutade. Strålande sol och lätt snöfall. Världen är fortfarande vit och kall. Daniel tycker inte om kylan. Tänkte försöka få med honom ut och leka i snön innan det mörknar, men är inte helt säker på att jag kommer att lyckas. Möjligen om jag lockar med att vi ska gå och köpa mer mjölk, för det tycker han är roligt. Han dricker väldigt mycket mjölk.
Nyåret firades in i Knivsta med mycket trevligt sällskap och god mat. Till efterätt återuppstod en gammal nyårsklassiker, glass a four, med tomtebloss och allt. Fast vi måste nog öva på det där med att tända tomtebloss...

Det var mycket fyrverkerier att titta på vid tolvslaget, i alla riktningar. Men Daniel tyckte att det var lite läskigt och valde att stå inne och titta ut genom fönstret iställlet, det blev väl för bullrigt ute.

Alla barnen var uppe vid midnatt, till och med Ebba som var sjuk. Daniel var riktigt i gasen och ville INTE sova, så vi somnade inte förrän efter 2. Vilket gjorde att vi hade en riktigt trött och tidvis gnällig Daniel att handskas med nästa dag. Han vägrade t.ex. absolut att skåla in det nya året med julmust vid lunch. Väl hemma hos oss sov han i flera timmar, så det blev ytterligare en sen natt. Jaja, vi har ju några dagar kvar innan det är dags för dagis och jobb, så vi får väl stegvis försöka rätta till dygnsrytmen igen.

Det nya året har inletts med städning, rensning och tvätt. Hur kommer det sig att tvätten, skräpet och disken aldrig tar slut???

Hm, Daniel fick ett batteridrivet lok igår. Det tuffar på i långsam takt, både på sina träspår och golvet. Daniel älskar det. Men frågan är vart det tagit vägen nu? Antagligen var det på och tuffade iväg på eget bevåg, under soffan eller under någon möbel. Det måste visst dammsugas igen i alla fall, så jag får väl passa på att titta efter loket samtidigt. Nytt år alltså, men vardagen har redan tagit över igen...

Inga kommentarer: