lördag 16 januari 2010

Födelsedagspresenter

Här kommer äntligen de utlovade bilderna på födelsedagspresenterna. Men först en bild på den nyblivne treåringen ätandes sin självvalda födelsedagsmiddag: päron, ost och dansk blåmögelost. Själv tog jag ett glas vin till, men födelsedagsbarnet fick nöja sig med hallonläsk.


Så var det då dags att presentera presenterna, varav han fick de flesta redan på söndagen. Men på själva födelsedagen, måndagen kom paketet med julklappar från USA och på tisdagen kom födelsedagspresenterna från USA.


Ett urval presenter från när och fjärran. Wall-E, längst upp till höger, har tyvärr redan blivit av med sina ögon. Den stora grävmaskinen har varit en stor favorit varje gång vi varit i leksaksbutiken, men Daniel har knappt petat på den sedan han fick den. Och den före detta trumman till vänster blev snabbt av med trummskinnet. En blockflöjt i samma serie har konfiskerats tills födelsedagsbarnets moder utvecklar tolerans mot den enda tonen barnet kan frambringa på den. Just nu ger den omedelbart huvudvärk.

Mor och barn hammarhaj. Satt en gång ihop med kardborrfäste.
Mamma haj sitter just nu i en hylla och ser ledsen ut, för barnet har försvunnit i leksaksröran.



The one and only time som Daniel faktiskt petat på favvo-grävmaskinen.
Räknar dock med att den stiger igen på favoritlistan när han hunnit leka sig mätt på några av de andra presenterna som slits hårt just nu.


Så här fint var trummskinnet innan ett välriktat slag (med blockflöjten, tror jag) gjorde slut på det. Snygga instrument som faktiskt verkar väldigt hållbara, ja, förrutom trumskinnet då.

Favorit i repris - han fick en likadan före jul. Vad det är? Kulbanor för glaskulor. Kan byggas om och varieras om man har minst två satser, annars måste man bygga exakt enligt intruktion för att den ska hålla balansen. Jättekul leksak, men just nu tycker Daniel att det är roligare att slänga kulor omkring sig och riva tornen.


Pärlor och pärlplatta. En vacker dag ska vi öppna paketet. Just nu är inte tålamod Daniels främsta sida, så jag vet exakt vad som skulle hända med dessa pärlor... Just nu svär jag tillräckligt över glaskulorna som ligger spridda över golver och som gör så ont att trampa på. En sak i taget...


Traktor och femtielva olika vagnar och redskap. En favorit.

Massor av böcker fick han. Detta är bara ett urval. Och målarböcker.
Och kläder. Jättefina kläder. Tyvärr ligger de i tvättmaskinen just nu, så de får inte vara med på bild.
Å Daniels vägnar vill jag tacka alla som bidragit till det enorma berg av paket som Daniel fick på födelsedagen. Vi har att ta av de närmaste veckorna!

Inga kommentarer: