lördag 31 oktober 2009

Halloweeeeeeen

Firar vi nu i helgen. Men redan i torsdags var det "trick-or-treat-kväll", då barnen gick runt i sina läskiga dräkter och tiggde godis. Vi var hos Grace vars gata är känd för sin mängd av barn. Många av husen är dekorerade och folk sitter utanför och delar ut enorma mängder godis till den lika oändligt stora mängden barn. Trick-or-treat varar i 1,5 timmar, och normalt är godiset slut efter en knapp timme. Men denna gång hade vi köpt på oss ordentligt och snålade (utom Daniel som slängde hela nävar i barnens påsar och så en och annan näve i sin egen...), så det blev godis över.

Barnen ska vara utklädda, men det var inte Daniel. Vi köpte en skelett-kostym för flera veckor sedan och när vi prövade den så gick allt jättebra - tills Daniel såg sig själv i spegeln. Sedan vägrade han att ta på sig den igen.

Barnen ska också gå upp till husen och säga Trick or Treat. Det gör inte Daniel. Han säger HEJ! Men det går lika bra det. Fast det tog tid den gången han försökte ge godis till herrn i huset, som försökte säga att han ville inte ha, det var han som skulle ge godis till Daniel. Han fick ge sig tillslut och ta emot godiset, och sedan gick Daniel utan att få något nytt i utbyte.


Redan i onsdags kväll gjorde Jim och Daniel en Jack-o-lantern (lykta) och satte batteridrivna värmeljus i. Daniel är mäkta stålt över sin "Daniel pumpkin".

Inga kommentarer: