måndag 6 juli 2009

Hemma i Sverige igen

Nu är vi hemma igen. Kom igår. Resan gick mycket bra, det är väldigt skönt att ha sällskap av en annan vuxen när man reser med barn. Daniel sov hela långa sträckan, Atlanta-Stockholm.

Vi hade fyra timmar mellan i planen i Atlanta. På en website nämnde de en lekplats på Altantas flygplats, och den letade vi efter på alla flygplats-info-skyltar vi hittade. Till slut hittade vi ett ställe där man kunde få personlig service genom att prata in i en kamera och få svar av en snubbe på en stor tv-skärm. Han var tvungen att fråga andra, men återkom och sa att det fanns en lekplats på terminal T, vid gate 11. Vi tog tåget dit. Men inte hittade vi någon lekplats!

Nu efteråt har vi letat mer på internet och hittar där information om att det finns en stor lekplats i två våningar på terminalen vi flög ifrån. Vi säger bara: lita inte på någon information du får från en skärm! Inte fanns det någon lekplats där, det skulle vi ha sett, så som vi letade.

Däremot hittade vi den här lilla snubben:


Egentligen skulle man skriva på en ansökan om att få ett dyrt Visakort för att få en flygarnalle, men jag lyckades övertala säljaren att ge bort en till Daniel. Det var inte så svårt. Det var ganska dåligt med folk på flygplatsen och ingen var intresserad av snubbens visakort. Hans väskor var bylsiga och såg tunga ut, så han var nog glad att få en nalle mindre att bära med sig hem.
I går blev vi hämtade på Arlanda och åkte till syrran i Knivsta i några timmar. Särskilt kul att träffa syster Eva, som flyttat hem från Australien med sina barn.

Sedan åkte vi hem till lägenheten, där vi fick börja med att öppna fönster på vid gavel, dammsuga och damma. Otroligt hur dammit till blir när man inte är hemma. Sedan sov vi mycket bra på natten, fast vi är såååå trötta idag. Kallt är det också, och molnigt. Nu vill vi ha sol och värme!

Inga kommentarer: