måndag 13 juli 2009

Fullt upp

Här har vi fullt upp med att ha semester. I fredags var Jim och jag i Bergianska trädgården, medan Daniel var på dagis. När vi sedan skulle hämta Daniel så ville han inte gå hem. På dagiset där de är nu har de en jättestor, kuperad gård, och barnen har så himla roligt i backarna. Daniel klättrar på trädrötter och springer, springer och springer.

I lördags var vi i Bandängen, en stor lekplats där de har djur, trehjulingar och trampbilar, barnpool (usch vad kallt det var i vattnet), gungor och klätterställningar med rutchbana. Han klättrade också uppför bergsväggarna. Han har verkligen otroligt bra balans och grepp, men blir lite rädd ibland. Vilket äventyr för en 2,5-åring!

I går var det stalldag. Jempes stall ligger precis vid en folkpark med stora fält, en 4H-gård med djur, lekplats och trafiklek. I trafikleken får barnen köra elbil i en liten modellstad där de får stanna för stoppskyltar och rödljus, ta sig runt i rondeller och undvika att krocka. Daniel har inte tillräckligt med kraft för att trampa ner pedalen själv, så Jim fick sitta bakpå på bilen och hjälpa till. Killarna lekte medan jag mockade och fixade. Sedan åkte vi hem och åt, och så åkte jag tillbaka till stallet och red. Tänk att det är lika roligt varje gång att sitta på hästen igen när jag inte ridit på ett tag. Vi har nog världens mysigaste häst.

Idag var planen att åka till Knivsta och bada. Men här hemma är det knappt 20 grader och det började just regna! Hoppas att det är varmare i Knivsta!

Inga kommentarer: