fredag 23 april 2010

Hemresa?!

Det börjar närma sig hemresa till Sverige. På söndag åker vi. Om det går att flyga då, vill säga. Den isländska vulkanaskan har tunnats ut och drivit iväg. En del lär ska ligga över Atlanten och Grönland, och det är ju den vägen vi flyger, så vi får väl hoppas att det inte blir problem.

Alla flygplatser stängde ju förra torsdagen. Planen från USA tillhörde de första som flög igen efter stoppet, de första flygplanen gick redan söndag natt och hade sådan tur att askan försvann över Arlanda i tid för landning. Annars hade de hamnat i Oslo istället. Inte så himla kul när man vill hem. Fast i alla fall bättre än det alternativ som drabbade dem som åkte från Thailand och fick landa i Aten och sedan åka buss i två dygn.

Fast jag måste erkänna att jag inte skulle ha något emot att bli fast här en vecka till eller två. Alltså fast här, i Ohio, inte på någon flygplats någonstans på vägen. Snöblask och kyla låter inte så lockande när vant sig att gå i shorts och t-shirt och lämna jackan hemma. April-maj är bästa tiden att vara här, som svensk sommar när det är som allra bäst. Så inte mig emot att det kommer lite mer vulkanaska i vägen!

Inga kommentarer: