lördag 3 april 2010

Glad påsk - och vädergudarna tar i lite för mycket

Glad påsk, allihopa!

Hoppas att ni får en lika fin påsk som vi! Solen och värmen fortsätter hela helgen, möjligen med avbrott för lite åska och regn i natt. Natten till förra måndagen snöade det och snön låg kvar en bra bit in på förmiddagen. Igår hade vi 29 grader varmt och strålande sol. Lite väl varmt, kanske.

Idag, påskafton, ska det bli 26 grader, men det finns lite moln på himlen så det blir nog uthärdligt. :)

Huset var för varmt igår eftermiddag/kväll, men vi ville inte sätta på luftkonditioneringen. Så istället gick alla omkring och var lite småsura och gnälliga i värmen. Att baka morotskakorna till helgens två påskmiddagar (hos Grace idag och hos Jims syrra Karen i morgon) lockade inte, så det blev lite sent. Kakorna åkte in i ugnen precis vid midnatt. Och när de var klara åkte natt-pizzan in istället. Mycket god sådan, och med kakorna bakade, en halv pizza och ett glas gott vin var humöret återställt - lagom till läggdags.

Dagen har börjat med huvudbry. Vad gör man när florsockret är nästan slut och åtminstone en morotskaka måste få sin philadelphiaost-och-florsocker-garnering? Åka och handla? Nä, orkar inte. Experimentera? Yes!

Att smälta socker funkade inte, det stelnade så fort jag hällde det över färkosten. Bara att plocka bort.
Det fick bli stevia+ florsocker+vaniljsocker istället. Blev lite väl sött med stevian, men det funkar. Hoppas att det stelnar hyfsat bra.

Inga kommentarer: