tisdag 7 december 2010

Tidig jul i USA

Daniel hade naturligtvis fått önska sig julklappar. Vi lästa reklam och tittade i affärer. Han bestämde snabbt att han ville ha en gul motorcykel från Walmart. Den ville han absolut ha. På en gång. Och när han inte fick det så la han sig på golvet och skrek. Det hjälpte inte, vi förklarade att vi ville att han skulle peka på olika saker han ville ha, så att vi kunde berätta det för tomten. Men nej, han ville bara ha motorcykeln och det NU. Vi åkte hem.

Några dagar senare åkte Jim och jag tillbaka till affären. Daniel fick vara hemma med Kelsey. Vi berättade för honom att vi skulle till butiken och träffa tomten och berätta vad Daniel vill ha i julklapp. Daniel ville naturligtvis följa med och få presenten på en gång av tomten. Så vi fick ändra historien, vi skulle till butiken och prata med tomten (på Nordpolen) i telefon och peka ut lämpliga presenter till tomtens medhjälpare i butiken. Det gick Daniel med på, då var det inte intressant att följa med längre. Men det var ju flera som ville köpa presenter till Daniel, så vi var tvungen att klämma ur honom mer besked om vad han ville ha. Det gick inte, han ville BARA ha en gul motorcykel. Vi fick säga att vi var ganska säkra på att tomten redan fixat en sådan till honom, så nu fick han önska sig något annat. Då blev det en lång lista.

Så kom då det amerikanska julfirandet. En mängd julklappar packades in i bilen och lades under granen hemma hos Jims syster Karen. Bland massor av andra julklappar. Daniel spanade in alla julklappar och vände sig sedan till mig och viskade tyst: "mamma, kan du visa mig vilken som är min gula motorcykel?". Han hävdar fortfarande att det är hans favoritjulklapp, trots att han knappt lekt med den.


Det han lekte med nästan oavbrutet i flera dagar var istället en rymdfärja med tillhörande avskjutningsramp, austronauter, månlandare och någon form av krypande farkost samt ett gäng utomjordingar.


Och här är alla Daniels amerikanska julklappar:




Inga kommentarer: