onsdag 8 december 2010

Sista veckorna i USA

Det känns rätt avlägset nu, Daniels lek i lekparken utanför vår livsmedelsbutik i Portsmouth. Ändå var det bara två veckor sedan. Ingen snö, bara höstväder. Ibland rusk, ibland värmade sol. Inga vinteroveraller, tjocka mössor och vantar.






Festerna avlöste varandra de sista veckorna i USA. Först var Daniel bjuden på barnkalas i westernstil på ett ställe där de hade massor av spel (den typen som man stoppar polletter i) och god pizza. Daniel satt mest i knät på Kelsey och spelade spel.
Därefter var det dags för Thanksgiving, en helg som är minst lika stor som julen i USA. På julen har de flesta bara en dag ledigt (juldagen), medan de har ledigt två dagar över Thanksgiving. Först firade vi Thanksgiving med Grace och hennes familj på söndagen, några dagar före den verkliga helgdagen. Massor av god mat och trevligt sällskap. Daniel fick en ny "best friend", Grace barnbarn Kristina som snällt lekte med honom i några timmar.
På torsdagen var det dags för Thanksgiving-firande igen, denna gång med Jims familj, inklusive brodern John som var på ett av sina sällsynta besök i staden (han är anställd av armen, med ett knappt år kvar på sitt kontrakt och får inte permission tillräckligt ofta för att åka hem). Åter igen massor av god mat och trevlig sällskap.
Och som om det inte räckte så firade vi jul bara några dagar senare, på lördagen. Ännu mer mat och trevligt umgänge med familjen. Och så massor av julklappar. Kändes lite märkligt att fira jul och öppna julklappar sista helgen i november, men det gäller ju att passa på när familjen var samlad.

Inga kommentarer: