söndag 14 juni 2009

Utlovade bilder på uteplatsen

Så här såg vår altan ut tidigt förra våren, när höstens alla löv hade blåst in över uteplatsen. Och kolla vilka hemska möbler vi hade.


Inbjudande? Knappast! Två nya platsstolar fick duga förra sommaren. Och så favoriten: hamocken!
Förra våren/sommaren började vi också att rensa upp i rabatterna och plantera nytt. En del av föra årets blommor har överlevt vintern, annat fick ersättas i år. Men blomsterprakten får ni se i detalj vid senare blogginlägg. Nu ska vi titta på årets inköp av nya utemöbler. Nedan har gamla möblerna fått lämna plats för stolsdelar, skruvar och muttrar. Muttrar gör även Jim när Daniel ville hjälpa till och alla små skruvar och muttrar studsade iväg åt olika håll.

Färdigt!


Visst ser det väl betydligt trevligare och mer inbjudande ut? Och mycket riktigt tillbringar hela familjen mycket mer tid ute nu.


Här kommer nästa projekt: Bredvid lilla trappen (som leder upp till ingenting, bara ett staket) växte inte mycket alls tidigare. Eller, ogräs fanns det gott om, men det var allt. Projekt "färgprakt" påbörjades förra året (se bild 1) och har fortsatt i år (bild 2). Här sprakar det i orange, gult och rött, medan resten av trädgården går i samma nyans av rosa resp lila. Märkligt, vi köper olika blomsorter för att variera färgskalan, men alla vita blommor dör, alla rosa antar samma färg och alla med blå blommor får samma lila nyans. Ph-värdet i jorden, eller?


Ovan: så långt kom vi förra året. Eller, det blev lite andra ettåriga växter också, men i år har vi planterat fler perenner och hoppas att de överlever.


NÄSTA PROJEKT (som faktiskt klarades av först...)

I den här hörnan av trädgården hade vi tidigare en lervälling längst bort, när det regnat, och resten av tiden var det torrt och dammigt. Vi tyckte det var synd, inte bara för att det var fult, utan även för att det är enda delen av den lilla trädgården som har skugga på förmiddagen. Här kommer det också mera vind, så det är svalare och inte lika tryckande som bakom huset en varm dag.

Här har steg 1 fixats: en rabatt med blommor mot staketet. Och några första säckar sten har inhandlats för att påbörja arbetet med nästa steg.
Hm, gruset räckte inte långt...

Men det blev klart till slut! Nästan i alla fall. Det skulle behövar ett par (läs ca 30) säckar grus till. Det är en mycket uppskattad hörna. Daniel tillbringar mycket mer tid i sandlådan sedan den flyttades hit. Och jag har min lässtol och ett litet bord, så här intar jag förmiddags- och eftermiddagskaffe och läser något medan Daniel leker.

1 kommentar:

AnnaHanna sa...

Tydlig förbättring!
Kram //Anna