söndag 21 juni 2009

Åh, vilken härlig midsommarfest

Vad roligt vi hade, och vad bra allting funkade!

14 pers var vi, maten var god, alla var nöjda, vi hade trevligt och det var varmt. Väldigt varmt. Men inte lika varmt som igår. Kul att träffa vänner vi inte sett på ett bra tag, och se hur deras barn växer och frodas.

Det är en prövning att hålla maten fräsch när det är en bit över 30 grader, och det gäller att planera och tänka till - typ hur lång tid tar det för 2 stora påsar is (som kylde dryckerna) att tina? Och hur länge kan maten stå på bordet utan att bli dålig? Allt var noga planerat och så mycket som möjligt fixat dagen innan, så Jim och jag kunde fixa förberedelserna i lugn takt (bra i värmen) och till och med sitta och vila och prata lite av och till. Maten dukades upp inomhus och så satt vi ute och åt i skuggan av parasoll och partytält. Och ibland inte i skuggan, men det var riktigt outhärdligt varmt.

En riktigt lyckad fest i värmen!

Efteråt satt Jim och jag och bara slöade i värmen ute, och njöt när det började bli lite svalare. Nu har vi matrester i kylen äta upp de närmsta dagarna - skulle nog behöva hjälp av ett halvt kompani för att lyckas äta upp allt.

I kväll får det bli tidig sorti med läggdags redan före midnatt. Och i morgon ska vi bara slöa.

Inga kommentarer: