lördag 7 mars 2009

Värmebölja och sjöjungfru

Det blev inget regn, men över 20 grader i förmiddagssolen. På eftermiddagen molnade det på och började blåsa kalla vindar, så det var tur att vi passade på att vara ute några timmar på förmiddagen.

Nya torktumlaren kom också, och det tyckte Daniel var mycket spännande. Ibland är det bra att han använder svenska ord, för jag är inte säker på att killarna som levererade den skulle ha uppskattat att höra att deras lastbil var en "sopbil". Det är ju inte lätt att veta att det är det högsta betyg ett fordon kan få.

Först gick tvättmaskinen, och nu, några veckor senare så var det alltså torktumlarens tur. Det roliga är att i det här landet klarar man sig inte utan torktumlare, utan får åka till släkt eller vänner och torka tvätten. I vårt hus finns ingen plats att hänga tvätt på tork, det skulle aldrig fungera som permanent lösning. Men i väntan på en ny tänkte vi investera i en torkställning. Tanken var att kunna använda den i sommar för att torka tvätt utomhus. Varför slösa energi på en torktumlare när det är över 30 grader ute? (fast igen, ingen permanent lösning eftersom luftfuktigheten är så hög att vissa dagar skulle det helt enkelt inte torka).

Vår plan gick i stöpet. Det går inte att köpa torkställningar här. Vi hittade en utfällbar pryl som var så racklig att den nog skulle gå sönder om man hängde en normaltung tröja. Eller så skulle den tappa balansen. Och den var så smal att man skulle få plats att hänga ungefär en tredjedels maskin med tvätt.

Nåväl, efter torkarleveransen gick vi in och åt en sen lunch och sedan tittade vi på lilla sjöjungfrun.

Det var visst lite läskigt ibland.



Inga kommentarer: