tisdag 23 december 2008

Julstress

Först en bild som redan hunnit bli över en vecka gammal - hinner inte riktigt med!

Daniel väntar på att hästarna ska behaga komma in från hagen. De stod och åt hö och var väl bara halvintresserade, trots Daniels ivriga rop "ästan, ästan".
Det var en fin söndag och vi hann njuta lite av dagsljuset innan skymningen kom och försvann på nästan ingen tid alls.


I förra veckan satte julstressen i ordentligt. Ändå ligger jag rätt bra till. Nästan alla julklappar var inköpta i USA och följde med hem. Jims och mitt ambitiösa julkortsprojekt gick om intet, trots att vi började prata om det redan i början av november. Så småningom började vi inse att det var för sent att skicka några julkort alls. Men ett julbrev som distribueras främst via e-post fanns det fortfarande möjlighet att få ut, så ett sådant snickrades ihop i helgen, med rapport även från syrran i Australien.

Juldekorationerna hemma får hålla sig på minimalistisk nivå. I takt med att Daniel växter så får ju allt hemma flytta upp ett par pinnhål i bokhyllorna och andra möbler, så nu finns helt enkelt inte plats för några juldekorationer i Danielsäker höjd. Får ha lite högre julambitioner något annat år.

Nu är det mesta i alla fall fixat inför julen, utom en Jansson (veg variant) som efterfrågats av systersonen Kalle. Och så ska jag koka ägg, men det känns inte så ansträngande. Julklapparna är inslagna och packade, liksom allt annat vi behöver ha med för att fira jul. Nu kan julefriden sänka sig över detta hem.
Och i morgon ska jag till stallet och fira in julen med Jempe.

Inga kommentarer: